Sunce/Merkur {u RAKU} u opoziciji sa Saturnom/Plutonom {u Jarcu}: Možemo li prevazići istraumatizovano detinjstvo?

Sunce/Merkur u opoziciji sa Saturnom/Plutonom, horoskop za Ovna, Raka, Vagu i Jarca (2018/2019/2020), horoskop za RAKA (2018, 2019, 2020), cat's astrology blog



Možemo li prevazići istraumatizovano detinjstvo, u odraslom dobu? Neko će se time baviti tek za par decenija, kako tek sada dolazi na svet ne bi li zadobio prvi (nesvesni) udarac u stomak... Mi se vraćamo u prošlost, ne bismo li razmrsili čvorove prisutnih problema, najpre na planu (ne)partnerskih odnosa (šta nam je tata ostavio u miraz?). Druga polovina juna (premda i skoro ceo jul mesec) je u tematici disfunkcionalne porodice, što poteže mnogo nezgodnih i raznolikih posledica. 



Prošle godine, u slično vreme, mučila nas je opozicija Sunca u Blizancima i Saturna u Strelcu, o kojoj sam dosta pisala (fokus je bio na srž aspekta). Sada se ona dešava na osi Rak-Jarac (21. jun – 4. jul 2018.), još nezgodnija (danas je prati i egzaktna opozicija Merkura u Raku i Plutona u Jarcu!), te „napada“ sve vas sa ličnom planetom (posebno Suncem) u I dekadi Ovna, Raka, Vage i Jarca. Tokom 2019. na meti je II dekada (Sunca) Ovna, Raka, Vage i Jarca, a tokom 2020.  III dekada., naročito zbog prilično NEZGODNIH eklipsi na osi RAK-JARAC.

Što se tiče Merkura (u Ovnu, Raku, Vagi, Jarcu) - II i III dekada su na udaru (Saturna, Plutona) tokom 2019. i 2020. Od 2020. najpre: III dekada. Tranzit Plutona je mnogo DUŽI nego Saturnov, kako je Pluton sporija planeta, te zavisi na kom stepenu je već VAŠ Merkur (egzaktni aspekt Merkura-Plutona može biti i 2022., ali počinjete da osećate to i ranije, oko 6 godina tranzitni Pluton ume da nas gnjavi, od 2020. možete početi da osećate blaže simptome, a možda i mnogo drastičnije; bez konkretne natalne karte to NE znamo). Na blogu možete naći stari tekst o Plutonu-Merkuru (u arhivi). Sada (21. jun  4. jul 2018.) nam je fokus na SUNCE u RAKU u opoziciji sa SATURNOM u Jarcu. Propratna kombinacija Merkura u Raku u opoziciji sa Plutonom samo doprinosi većoj teskobi... zato je i spomenuh.


Da se ne bih ponavljala, imate dva duga ("opšta") teksta kao podsetnik (linkovi→)Opozicija Saturna-Sunca (I) i Opozicija Saturna i Sunca (II)

2019. i 2020. isti tekstovi mogu značiti II i III dekadi Ovnova, Rakova, Vagi i Jarčeva... pa ne zaboravite da svratite ponovo na blog!


CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!