Pun Mesec u Strelcu {20.jun 2016.}: "The trouble is, you think you have time"





“You are living as if destined to live for ever; your own frailty never occurs to you; you don’t notice how much time has already passed, but squander it as though you had a full and overflowing supply — though all the while that very day which you are devoting to somebody or something may be your last. You act like mortals in all that you fear, and like immortals in all that you desire… How late it is to begin really to live just when life must end! How stupid to forget our mortality, and put off sensible plans to our fiftieth and sixtieth years, aiming to begin life from a point at which few have arrived! It is not that we have so little time but that we lose so much. The life we receive is not short but we make it so; we are not ill provided but use what we have wastefully...”― Seneca, 'On the Shortness of Life'


Srećan vam pun Mesec na poslednjem stepenu Strelca! I Veliki krst Merkura-Saturna-Neptuna-Jupitera sa Čvorovima! {nadovezujemo se na junski Mlad Mesec u Blizancima}... Nego, pamtite li ona moja stara stara pitanja iz teksta: >>> SATURN U STRELCU {gde vam je unapred objašnjeno mnogo toga i za ovaj period}? Sad se ozbiljno (!) moraju razmotriti... Da vas podsetim? Ionako je opozicija Merkura-Saturna nad nama. 

Umemo li da razlikujemo zlo od dobrog, ružno od lepog? Moralne vrednosti su izobličene u maniru recipročnih razlomaka i logičkih grešaka, te će Saturn u Strelcu pokušati da ukaže na deduktivnu manu i loše-nestabilne strukture „kategoričkih silogizama“. Ujedno, da povrati savest i sve one umrtvljene receptore za „grižu“ iste.
Šta je ispravno? Šta je laž, a šta istina? Šta je sreća? Da li je ona u materijalnom bogatstvu (Jupiter) ili duhovnom (Jupiter)? U kakvoj vrsti izobilja želimo da budemo? Čemu težimo? U šta tačno verujemo? Kakve su naše high hopes & great expectations, i da li ih praktično primenjujemo? A šta je sa SNOVIMA? Gde su se pogubili? - pita nas Neptun. Jesu li misli sinhronizovane sa onim osećajima u stomaku... ili dubokom verom (u nešto) koja je odavno prošla kroz ceo krvotok i tako se nastanila u istom... ili kakvu boljku već u njemu ostavila {ako naš izvor nije hteo da je prihvati}... Koliko smo fizički i duhovno usklađeni kao jedinka? U šta zaista verujemo, a šta blebećemo i radimo? Koja je lista prioriteta? Kako zamišljate SEBE i budućnost za 4,5 - 7 godina? Šta to treba koliko odmah PRESTATI raditi, a šta započinjati? Pre svega na mentalnom i duhovnom planu, jer od njega kreće puno onog konkretnog.

Iskoristite ovaj dan i DOBRO razmislite o svemu – kakvom najvećem dobru težite i kako da ga učinite korisnim. Saturn zahteva preuzimanje odgovornosti u skladu sa ličnim principima, ali očekuje da im budemo dosledni u praksi, da primenimo stečenu mudrost na vrlo konkretan način. Duhovni razvoj koji zagovara Jupiter mora se sprovesti na jedan disciplinovan način. Glavni zadatak je u kritičkom sagledavanju uverenja (vizija, stavova...) i realističnoj proceni (izmeni) onog u šta se veruje. Sve što nije dovoljno precizno definisano, mora se odrediti. Vreme je za donošenje važnih odluka i izbora, jer nam svi ovi junski tranziti negde i pobuđuju sam osećaj da nema dovoljno vremena, da podhitno treba nešto činiti, onako, pomalo panično... Jako je bitno sada raditi na promeni (unutrašnjih) FOKUSA. Molim lepo, Severni Čvor je na Jupiteru (danas egzaktno) i kaže da imamo MNOGO da učimo o toj "planeti" (pisano). Neptun i Saturn su u kvadratu (pisano:KVADRAT SATURNA I NEPTUNA), što daje mnogo zbrke i ludila, ali ako pomirimo (u sebi) ove dve krajnosti, može se raditi na izgradnji sopstvenih snova ili "nove vere", uz korišćenje svih prethodnih stečenih iskustava ("grešaka"). ILI se prosto dobro zagledajte u ogledalo (NE), pa vidite šta to u podsvesti koči materijalizaciju (SA) onog što želite. U prevodu: pomirite se sami sa sobom, pa krenite sa novim poglavljem. 

CEO jun je obeležen nezgodnijim aspektima, ali životno značajnim za mnoge ljude. U procesu smo velikih SMENA, krajeva/početaka, i ono što se sada zbiva (šta radimo, odlučujemo...) imaće mnogo duže i ozbiljnije posledice. Često shvatimo da je nešto POČELO u nekom trenutku koji nismo čak ni registrovali kao bitan. Tako će biti i sa ovim. Pravi rezultati mogu stići tek za nekoliko godina. Završili smo sa jednom fazom koja je krenula 2010/2011. (kako za koga) i okončavala se od prošlog leta do sada (opet, kako za koga). Međutim, ima još nešto što je potrebno da se sagleda iz prošlosti, a u narednim mesecima. 22.decembra 2014. je bio mlad Mesec na nultom stepenu Jarca. Ovaj pun Mesec je zapravo kulminacija SVEGA što je započeto/krenulo od tog Mladog Meseca iz decembra 2014. Ubiramo plodove –  šta god da je u pitanju. Sam rx Mars u Scorpiji nas i vraća u to vreme, od kraja 2014, preko leta 2015. Promislite o događajima od tada, tj. da li nešto ima da se popravi, da li je ostalo nedovršeno i slično. To i jeste zadatak retro Marsa (pisano:RETROGRADNI MARS). U najmanju ruku, daje nam luksuz da ponovo imamo reakciju na nešto što je uveliko prošlo kao događaj... da preživljavamo ono što smo mislili da jesmo, al izgleda da ipak nismo. Neke vesti će i stići u narednom periodu, ako ih čekate.

A sad, u kontemplaciju!  I očistite prašinu sa Jupitera u Devici, ionako je alergičan 😉





CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!