Trigon Venere-Neptuna {horoskop 27.jun 2016}: “Love is the whole thing. We are only pieces.”


“Goodbyes are only for those who love with their eyes. Because for those who love with heart and soul there is no such thing as separation.”




Mašta – mišić duše, kaže Nabokov, a nije jedini... To što ste vi prestali da verujete u pink flafaste jednoroge – ne znači da su oni u vas! Stidljivo čekaju da ih osedlate. Da li je “they lived happily ever after” zaista „so upon a time“? – pita nas vodeni trigon Venere i Neptuna {egzaktan 27.juna}, u pratnji Meseca u Ribama {ovaj vikend} i večitoj čežnji za mističnom soulmate unijom i transcedentalnim iskustvom baršunaste ljubavi. I šta ćemo sad? 


„Stvarno šta ćemo...
 Sad ćemo večerati srž 
Srž smo za ručak pojele 
Sad šupljina u meni zanoveta... 
Onda ćemo svirati 
Mi volimo svirku 
Šta ćemo kad psi naiđu? 
Oni vole kosti
Onda ćemo im zastati u grlu 

I UŽIVATI“


Ili smo Popina ružokradica? Šta god želite, jer mašta je u pravom transu, a moć vizuelizacije na zavidnom nivou. Ovo su rafinirani osećaji za umetnost, koja najviše govori o onom što sam aspekt {mi pod njegovim uticajem} želi, a čim postoji, biće da ima nešto na Zemlji što traži. Svi imamo nekakve čežnje, snove, vizije svojih idealnih partnera, ljubavnih veza... a tranziti nam skreću pažnju u tom pravcu. Šta duša želi je glavno pitanjce. Da li je ljubav baš u “kutiji”? Ili svuda naokolo? Može li se uopšte opipati? Pitajte Miku, suverenog gospodara Neptunovih tajni, da vam bolje artikuliše ove cosmo uticaje, kako je njegova vanvremenska poezija natopljena njima. Ako vam je uopšte do reči, a znam da nije. One sada gube svoju moć, iako sebe prepoznajemo u imaginarnim likovima, iz romana ili sa filmskih platana, nastalim i pre našeg pada na kuglu Zemaljsku. Iz čega su nastali? Iz nečije imaginacije. Eto, konačno smo se rodili da potvrdimo kreatoru da smo bili mogući! Hvala mu što nas je ovekovečio i time nam ukazao da postoje različite dimenzije postojanja. Da nismo usamljeni, niti je to on ikada bio. Svakako, muzika nam je sada najintimniji prijatelj. OSEĆA nas tamo gde smo najtananiji... zapravo, mi osećamo ekstrakt svoje duše u njoj. Lepo nam je Rumi napisao: “video sam svoju lepotu u tebi!”  Isceljuje nas, budi nam zaljubljene leptiriće, opušta nam zgrčene nerve... Almost touch koji vam od kostiju napravi želatinastu masu, više nego jak stisak „prave“ ruke. Šta god bio i kako god... RASTVARAMO se u svemu što se sinhronizuje sa našom emocijom, što je HRANI. Čula su posebno probuđena. Uočavamo lepotu u svemu, upijamo je u sebe i odajemo joj počast... samim tim smo i prisutni u sada & ovde... I, ima li nešto savršenije od života samog po sebi?

Ovi tranziti nas zapravo podsećaju da smo deo božanske kreacije i da je SVE u Univerzumu čudesno povezano nevidljivim nitima... i da je baš sve ljubav. U njoj sada i tražimo iskupljenje. Govorimo o detoksikaciji bića kroz samu ljubav, samilost i opraštanje, kao stepeniku do najuzvišenije mudrosti. Planete nam pomažu da profiltriramo trunje iz svoje duše, ogorčenosti i slične produkte, da poravnjamo grube „ivice“ u sebi, da se oslobodimo mnogih barijera koje su nam sputavale iskustvo dublje intimnosti u odnosima sa drugima, odnosno, sobom. Takođe, tu su da nam skrenu pažnju na nešto što izlazi iz nametnutih okvira...: “Moonlight floods the whole sky from horizon to horizon. How much it can fill your room depends on its windows.”

Draže bi vam bilo da vas neko posadi kao palmu na moru? Pravi morski aspekti! Bose noge, pesak, vino, masline, sveće, fado... well, transportujte se ove sekunde i uživajte, jer je apsolutno moguće. Sa ovim cosmo uticajima nije problem da odete u drugu dimenziju, da napravite sebi savršenu atmosferu, oslobodite se stresa, a inspiraciju pronađete gde god hoćete... i nastavite lančanu reakciju... Uticaji trigona Venere-Neptuna su do 2.jula i najviše ih osećaju planete u Raku, Škorpiji i Ribama. 








CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!