MLAD Mesec u Ovnu {horoskop april 2016}






Najkraća moguća poruka Mladog Meseca u Ovnu {kvadrat sa Plutonom, konjunkcija sa Uranom} je: zapaliti krpu i… oterati zmiju sa kućnog praga! Pošto nije baš bukvalno, mada bi i moglo biti, nemojte se hvatati za dedinu lovačku pušku! 😉

Impulsivno reagovanje, iracionalno, opsesivno i samoporažavajuće ponašanje {samo doprinosi ličnoj patnji}, OKP dijagnoze, posesivnost, ljubomora, paranoje {malecna doza u najbolju ruku}, kontrol-frik lifestyle, osvetnički porivi {nema sitnog zla, ne zavaravajte se}, depresije, negativnost {u praksi}, neobjektivnost, navike koje počivaju na duboko ukorenjenim strahovima, najpre od gubitka, bizarne sumnje, želja da se zabode nosić u tuđe tajne, Inboxe, džepiće, strah od izdaje ali i čin iste prema drugome {kada neko zna tajnu o vama, morate biti pažljivi sa njegovom}; komplikovani odnosi, želja za intenzivnom razmenom emocija, koja se teško ostvaruje... Sve ovo kipi u kvadratu Plutona sa Mesecom-Suncem u Ovnu. Ovo je tamna strana čoveka, koja se sada izliva kao začepljena kanalizacija, nezaustavljivo. To što vam neko čekira svaki poziv, njuška korak, kragnu... ne znači uopšte da vam je veran, da vas voli. Mućnite male sive ćelije, nisu zalud date. Čovek razume samo ono što je DEO njega samog – Istina 1. {Osoba bez duboke emocije neće da razume vašu duboku emociju. Nouuu!} PROJEKCIJA – Istina 2. Pripisujete svoju nevernost ili vernost drugome, u startu, bez opravdanih situacija, argumenata, u skladu sa onim što ste sami. Vidite dobrotu u drugome ili ne, opet to ste VI, sve dok ne proverite jeste li u pravu ili niste {u svojoj prvobitnoj proceni Drugog}. Prosto k’o pasulj. Za iskusne i zrele. Kako Al Pacino reče: „The eyes chico, they never lie..“ – Istina 3. Zagledajte se DUBOKO u njih. Ovo nije uopšte lagan aspekt i krije mnogo podlosti, mutljavina, mračnih tajni... na stranu mnogo blažih odraza. Možda saznate da onaj ko vam „bocka iglice u jastuče“ spava baš pokraj vas. Aspekt traži i sam (ne)kvalitet jedne ličnosti, te od nje dosta zavisi kako se nosi sa Plutonom. Malo njih je na visini njegovog zadatka... kaže statistika.
Prvi nagon je zadržati sve LOŠE navike, obrasce, zavisne odnose – koji daju bar nešto čime bi se MANIPULISALO. Samo da NEMA slobode i nezavisnosti {KOMPLETNE}, jer zahteva visok stepen odgovornosti i snažno samopouzdanje. Ko nema samokontrole {lekcija aspekta} – mora da kontroliše Drugog, da izigrava „gazdu, zlu maćehu...“, otima tuđi kiseonik tj. pravo na lično postojanje. Kad se čovek zaigra – uguši drago biće spontano, te se i obistini uredno zalivan strah od gubitka (iste) „voljene“ osobe. Loše ponašanje će doneti odbacivanje. Nije sve u spoljašnjim faktorima. Pluton se njima uopšte ne bavi. Ovo je AUTODESTRUKCIJA, na stranu mučenja nedužnog sveta. Manipulacijom svega i svačega i dajemo moć nečemu/nekom izvan nas samih, a zapravo u našem obliku {detaljčić koji treba osvestiti}. Ovo je i strah od bespomoćnosti pred licem nužne promene koju TRAŽI URAN.

Glavna lekcija je naučiti se ODVAJANJU, pustiti ono što više ne služi, OTPUSTITI destrukciju iz sebe. Malo ko ume da ode u miru i da se više nikada ne osvrne, jer malo ko prašta. Cerera je prešla preko Hirona, koji ju je „ranio“. Znate da je ona majka Persefone koju je Pluton oteo i odveo u podzemlje, pa se svetila tako što je uskraćivala drugima hranu, zemlju učinila neplodnom... Pluton je svojim činom hteo da nauči Veliku Majku da nema isključivo pravo na svoju kćerku, da će morati da je „deli“ još sa nekim, ali i da razume sam proces odvajanja, umiranja zarad novih formi života. Ovo sada je slično. Pluton ima jaku autosugestiju, te ako se bizarni strahovi doje, biće zasigurno materijalizovani.

Strahovi su vezani i za ženu u nama {Mesec} i za muškarca u nama {Sunce} –  samim tim: SVE žene i muškarce {ogledalce} OKO nas. Znate one vrlo kreativne u književnom opisu tuđih „falinki“, koje zapravo ni ne postoje? Ne umeju da poetizuju kvalitet, ali bi ono ružno u sitan detalj, od malog prsta na levom stopalu, potanko, ostrašćeno... da pozavidite na raskošnim epitetima! Mislite da jedna duboko iskompleksirana osoba može da se nosi sa nekim ko to nije? Arogancija i slične kliše „autoritet“ fore ne prolaze kroz samosvesnih. Ako se rascepljena ličnost ne uhvati u koštac sa sobom, može biti samo „umirena“ pored onih na identičnom stepeniku samorazvoja, no uvek je poželjno ispod... jer borba za kompleks! Kome je veći? Jaka osoba traži jake (jače), slaba slabe (slabije). Slično se sličnome raduje i to jedino i OPSTAJE. No, suprotnosti su uvek poželjne da proverimo gde smo, u kom izdanju & stanju. Krdo loših ljudi vam može pokidati živce, ali i natrljati na nos LIČNE vrline, pomoći vam da BOLJE vidite svoje VREDNOSTI, te će vam tako i skočiti samopouzdanje!... ili OBRNUTO. Podli ne trpe dobrotu {samo literarno, moliću!}, te kad-tad izmisle razlog zbog kog će vas INTENZIVNO mrzeti. Taj detalj im je veoma važan. Imajte razumevanja, svojim kvalitetima ipak ističete njihove nedostatke; kako god se fino ophodili, trudili da nekako ne očepite žulj, bodrili, tešili... zalud.

Uranov uticaj je jasan, podsetite se priče): mladog Meseca u Vagi. Rx Uran je tada bio na istom sabijskom simbolu na kom je sada mlad Mesec u Ovnu. Vraća nas i u oktobar 2015. Dokle smo dogurali, šta smo sproveli, šta nismo ali hoćemo? Uran sada ulazi u bokserski ring {sabijski simbol Urana}. Napad ili odbrana? Otpor ka promeni će privući situacije koje će nas izmestiti iz ležišta, vrlo neprijatne. Mlad Mesec je u jačem aspektu sa Plutonom, a Uran sleduje “uskoro”. Prvo moraju Plutonovi aspekti da isplivaju na površnu, da IZBACE nešto zbog čega će Uran da napravi zijan. Uranova funkcija je da nas OSLOBODI svega što guši, davi u Plutonovim kvadratima. Sama kombinacija sugeriše na VELIKE životne događaje, posle kojih ništa neće biti isto. Dramatična unutrašnja promena je na pomolu, a podudara se sa konkretnim događajima (promenama) u privatnom životu; najpre u okviru porodičnih struktura i odnosa.

Naravno, ovo nije bitno za sve, niti identičnog uticaja. Na meti su Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarčevi {sve lične planete} druge dekade {kraj druge, početak treće}, naročito pripadnici generacija sa natalnim Plutonom u Vagi. Uticaji su do dve nedelje ili duže ukoliko ste rođeni ovih dana!







CONVERSATION

4 comments:

  1. Jao, Cat, nemoj sad da me plasis taman kad me poneo prolecni vrbopuc, smrc... Asc mi na 17 stepeni... Bas mi se priblizio ovaj mlad mesec... Inace, komplimente ne stedim, kao i uvek kad napises nesto novo... Pozdrav, Sofija Mackic

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko plasi?! :) Pa nije eklipsa, da bude duzi uticaj Mladog Meseca. A ASC-Pluton tranzit je posebno nesto.

      Delete
    2. Pa ti plasis, isukala si kandzice s prvim prolecnim danima... salim se malo naravno... A sto se ASC-PL tice, rodicu se krajem iduce godine jedna nova, transformisana ja, kad tranzitic prodje... Pozdravljam te, zahvaljujem na smernicama i pratim rad...

      Delete
  2. Pozdrav od jedne VAGE sa Plutonom u...Vagi. Ha!Bas da vidimo...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!