{Retrogradni} Saturn u Scorpiji {15.jun – 18.septembar 2015}





Je l’ neko ovih dana obukao slučajno nešto natraške? Ako niste još uvek, hoćete, hoćete. KO nas se to uželeo i, što je bitnije, zbog čega? Smislio retrogradni SATURN u ŠKORPIJI uz podršku svog mesije – rx PLUTONA u Jarcu. “Can’t repeat the past? Why... of course you can!” Eto, rebus rešen. To su ta dva „strašila“ zbog kojih ćemo šetati ulicom sa izvrnutom etiketom. “I tako, probijamo se, kao brodovi što protiv struje plove, a stalno klizimo natrag, u prošlost.” Spremni za pluskvamperfektna {emocionalna} stanja? Hteli ili ne, čeka ih recenzija. Nekog će obradovati neočekivani sjaj i izobilje života, jer patilo se krvnički u najtežem altruizmu. Drugi će biti prinuđeni da odu u askezu zarad svih spoznaja koje su uporno odlagali, misleći da se tako mogu zaobići. Nema razloga za paniku ili ima? Sami procenite. Budite surovo iskreni prema sebi.

Summa summarum: šta je iskalkulisano – iskalkulisano je. A Saturn u Škorpiji ume da bude teško zlopamtilo. Začas zameša živo blato. Osmisli poslednji popravni ispit {evo ga} ali najteži mogući, jer mu je tada cilj da poobara što više preostalih kampanjaca. Ovo je ona zilionita šansa. Ne, ništa mu nije promaklo. Ni muljanje na finalnim testovima {krajem avgusta i oktobra, u novembru 2014}. Namerno je zažmurio na jedno oko, iako je poneko pomislio da je namignuo u znak odobrenja. Malo lukavstvo, da se kamate nagomilaju. Ništa neobično za njega, kako kazne šalje na kućne adrese i nakon decenije {ili dve} od počinjenog „prekršaja“, dok počionici istih spavaju „mirnim“ snom. Saturnu se ne žuri. Uvek nam daje popriličan broj prilika {lekcija} da se „iskupimo“, ali ima svoju granicu, trenutak kad postaje tvrdica i kaže: nein! Ponekad i namerno blagosilja neposlušnost. Lepo nas očinski posavetovao da nešto nije dobro za nas, upozoravao i pravio nam smicalice zarad „spasenja“; mi plakali, ljutili se i molili da nam BAŠ to pruži, i on je na kraju popustio. Ubrzo smo mu zakmečali opet, jer smo shvatili da je ipak bio u pravu. „Ali to ste hteli“ – kaže. Fer. Na najgorim greškama se najteže uči, ali poneko ni ne ume drugačije.

Pre svega, sledi naplata raznih dugova – onima koji ih imaju. Ne samo od jeseni 2012., idemo još u rikverc. Pojedinci {akcenat na planete u Biku, Lavu, Škorpiji i Vodoliji} su uleteli u „kredite“ još 2006. {jun, oktobar}, naročito 2007. {jul, avgust, septembar} i zakomplikovali sebi život. Zagrižena gnjila kruška. Nešto važno {samo po sebi} i obavezujuće, sa dugotrajnim posledicama, je tada izuzetno loše procenjeno, izabrano, začeto – u iluzijama, manipulacijama ili pod velom tajni/laži. Sagrađeno na mutnim i fiksnim temeljima, sa misterioznom pozadinom. Zanosna klopka i samo/obmana čega god se ticala {pokretanja posla, formiranja partnerskih odnosa, krupnijeg ulaganja novca...}. Mnogo toga nije viđeno kao ono što zapravo jeste {neobjektivni optimizam i zablude su učinile svoje} i trebalo je prekinuti ili odložiti za kasnije {drugačije biste se postavili, odustali od nečeg i td} – okolnosti bi bile daleko blaže nego što trenutno jesu. Al’ avaj, karma. Instant sreća ume da zabljesne i ubrzo presedne. Zameni je kajanje na tenane. Kad pukne sijalica, khm, gde su ključevi, vrata? Ponekad se godinama traže, ukoliko ne nestane sama želja da se uopšte napipaju. Taj stadijum pomirljivosti sa sudbinom {neretko opravdanje za nedostatak hrabrosti da se strahu-istini pogleda u oči} je jedina realna pretnja. Sve drugo je „u glavi“. Ne možete pomoći onom ko to ne želi. Univerzalna istina, u koju će se mnogi ponovo uveriti tokom jula i avgusta. Planete ne reševaju same probleme mimo vlasnika, ali ih detektuju, daju savet – na nama je šta ćemo sa tim. Neki nisu hteli da prihvate patnju kao prirodno stanje. Čekali i dočekali Saturna u Škorpiji, koji voli crne rudnike i dobro vidi u mraku. Rekao Saturn: „MOŽE! Ovo je taj veličanstveni trenutak. Ako vam je dobro, onda ništa. Ali, po svojoj cosmo dužnosti, moram svima da pokažem koliko vam je zapravo dobro.“ Od jeseni 2012. nam je pomagao da izađemo iz bajate nevesele situacije, čak i kada je to izgledalo kao da hoće žive da nas razapne na krst. Zagovornik hirudoterapije, onih pijavica koje su se pre koristile za lečenje otvorenih rana. Grickaju samo „trulo“ tkivo, ne pipaju zdravo. Posisaju vam otrovnu krv i to je to. Saturn predložio baš taj metod spašavanja života, što je mnoge istraumiralo, pa su odlučili da ipak umru.
  
"Damage" (1992)
      

Pokušajte da se prisetite svega {SEBE} što vam se 2006/2007 dešavalo, naročito onog što je tada započeto {ne samo kao konkretni događaj}. Uporedite se, jer ličnost je prošla kroz jednu intenzivnu fazu, koja se sada završava ili nastavlja. Koja vam se više dopada? U šta ste se pretvorili? Šta se nekada bili? Da li ste izgubili neko parče sebe koje je bilo dragoceno, a koje vam nedostaje? Da li ste prihvatili ulogu koja vam ne pripada? Gde je inicijalna greška? Šta je UZROK nezadovoljstva? Na stranu raznih usputnih promena, sa kojima se suočavamo, ovde ce okončava jedan dug proces {pored onog „mini“ koji je doneo celokupni tranzit Saturna u Škorpiji}, iako se može prolongirati ako ste raspoloženi. Ako je neka ljubav tada počela, sada se završava nevezano za okolnosti. Osećanja odlaze, bili u formalnoj vezi ili ne. Možda se ponavlja nešto „isto“, iako su akteri drugi. Možda vam generalno „ništa“ ne štima kako bi „trebalo“ baš od te 2006/2007, ili od kraja 2012. imate osećaj kao da ste „izgubili sebe“, utopili se u maničnoj depresiji, ne znate gde i kako dalje, šta ste radili sve vreme, zbog čega i gde su rezultati... Evo PRILIKE da se baš ovo leto stavi TAČKA na to poglavlje. Da se radikalno promene fokusi, životni obrasci, ponašanje. Da se izbaci sve što više nije funkcionalno, što se pokazalo kao višestruko samoporažavajući metod/efekat. Retro Saturn želi i da naučimo da kažemo NE, svemu što više „ne radi“ za nas. Šta je to tačno je pitanje na koje sami morate da pronađete odgovor. Za to se zalaže i trigon Jupitera-Urana. ISKORISTITE mudro. Ako ste npr. zabatalili neki svoj talenat 2007, možda mu se ponovo vratite ili ćete početi da razmišljate o tome, javiće se želja. Ako ste izgubili veru {u nešto}, možda se upravo vraća. Ono što je nekad bilo dobro, što uviđate kao takvo, treba „povratiti“. Ono što je bilo loše i opet se ponavlja u sličnom kontekstu – odbacite. Ciklusi optimizma-pesimizma se smenjuju. Ko je ušao u mračnu fazu još pre sedam/osam godina, sada može da je zameni blistavijom, i obratno. Tanka je linija između. Sve ovo se primarno odnosi na lične planete {i Saturne} u Biku, Lavu, Vodoliji i Škorpiji.

Trigon Jupitera u Lavu i Urana u Ovnu je spremio mnogima sertifikate, diplome, ordenje za najhrabrije borce iz prvih redova. Iznenadni dobici i ono što vam se „duguje“ ihaj od kada, da ste i zaboravili, su najlepši. Ne znači da stižu onim direktnim putem kako to volimo da očekujemo. Obično nije tako. Ako vas je neko pokrao {emotivno, materijalno...}, možda baš sad dobijete vrednu nagradu, a neće vam ni pasti na pamet da je to kompenzacija za pređašnje tragedije {stiže kroz drugog čoveka ili na drugom životnom planu}. Ako vas brine kada će pravda biti zadovoljena, kada će te krvopije da „plate“ – evo počinju, bez brige. Ne možemo uvek sve da saznamo iz prve ruke, ali tu su nebesa da nam šapnu kakvu tajnu – sasvim dovoljno. Ne zaboravite šta sam vam prošli put napomenula: kolo sreće se okreće. Verujte u PROCES. U kosmosu uvek postoji „smena“, pa dok je jednoj grupi teško, drugoj je lako i obrnuto.

Period od 15.septembra – 2.decembra 2014. je bio prvi koji je ta stara „mračna“ pitanja {2006/2007} žešće potegao, iznedrio trulež i ISTINU na površinu, dajući mogućnost da se istorija ili okonča ili „ponovi“. Život se zarotirao naglo u neugodnom pravcu. Shvaćene su određene {velike} greške, neko je počeo da ih ispravlja, da se suočava sa realnošću, činjenicama {što je Saturn u Škorpiji i želeo, navijao je za happy end}... a neko se, nažalost, još dublje zakopao svojom voljom {moglo da se bira}. Ponovio se scenario iz 2006/2007. i time otvorio još jedan veliki ciklus {do leta 2023} – teži nego prethodni. To će do 18.septembra biti kristalno jasno kao činjenica. Takođe, sve što se dešavalo prošle jeseni {posebno u novembru/decembru} ponovo dolazi pod lupu {15.jun – 18.septembar}, postaje aktuelno. Presabiramo „utiske“, sklapamo još jednom puzle, otkrivamo istine... malo se i kajemo za ono što smo uradili ili nismo uradili. Završavamo mnogo toga. Finiš, raspremanje, čišćenje. Ako vam fale neki odgovori kojima ste se tada {prošle jeseni/zime} nadali, sada ćete ih dobiti i to na neobičan način. Ako ste doneli neku važnu odluku, možda se predomislite u zadnji minut ili zapitate da li je ispravna. Ako je postojao određeni problem, možda se uskoro reši ili se jednostavno ponovo vratite na njega u cilju rešavanja. Vraćaju nam se ljudi, konkretno ili figurativno {u mislima, snovima...}, koje smo u tom periodu sreli/upoznali; dešavaju neke slične situacije, neki čvorići će biti odmršeni, a neki se tek mrse.

Retrogradni Saturn u Škorpiji {15.jun – 2.avgust}, u sklopu svih aspekata tokom jula, je tu da nam pruži još jednu priliku, da se preispitamo i nešto izmenimo/završimo pre nego što nastavimo napred. Zato će nas i zakočiti preventivno, jer i dalje nisu sve ovce na broju. On je direktan tek od 8.novembra. Od 2.avgusta – 8.novembra je stacionarno direktan {u Škorpiji je do 18.septembra, tada menja znak i ulazi opet u Strelca} što znači „prividno otkočen“ i to na poslednjim stepenima, jako izazovan, tako da ćemo imati osećaj kao da je retrogradan. Kočnica će biti prisutna. On je „nezgodan“ onima koji imaju planete na 28/29° fiksnog znaka {Bik, Lav, Scorpija, Vodolija} ili blizu tih stepena {+/- 3°}. U septembru je stacionarno dir. na poslednjem stepenu Škorpije {do 18.septembra} i nije trenutak za radikalne početke. Strpite se, odložite sve što suštinski možete. Ono što tad počne {novi posao, nova veza,...} – težiće komplikacijama, gubicima, porazima u budućnosti. Uostalom, čeka nas i retrogradna Venera u Lavu.  Planeta na poslednjem stepenu, naročito Škorpije, je u simbolici KRAJA – čega god se to ticalo. Sabijski simbol poslednjeg stepena Sco govori o deci u kostimima za noć veštica. Glavno pitanje je: šta je stvarno, šta je lažno? Jer ovo je stepen trikova, maski, neozbiljnosti, naivnosti... pa neku istinu doživimo kao „šalu“, a neku „šalu“ kao istinu. Kasnije će to biti već jasno. U međuvremenu, dok Saturn bude boravio na ovom stepenu, pazite u šta verujete i šta radite.

O Saturnu u Škorpiji je mnogo pisano, nema potrebe da se ponavljam niti razloga. Kome je do čitanja, imate tekst. Sada je trenutak da presaberemo utiske. Mala retrospektiva svega što se dešavalo tokom njegovog tranzita, šta je naučeno, šta nije, šta treba oduzeti/dodati. Parče papira i olovka. Govorimo o detaljima. Jagodi na šlagu. Ne receptu za kolač. To smo odavno pročitali. Vraćamo se unatrag na kratko samo zarad poslednjih korektura, da prepoznamo i uklonimo ono što smeta da se krene napred. Ne da bismo ponavljali stare greške ili zalili još jednom korov – i to postoji kao opcija. Nešto i dalje žulja.


"Hiroshima mon amour", 1959.


Tokom jula i avgusta Saturn je na zanimljivom sabijskom simbolu, koji ukazuje na sliku Indijanke koja moli poglavicu za život svoje dece – ona su bila „nevaljala“ i to je loše uticalo na celo pleme. Deca mogu biti i nešto figurativno: naši ili nečiji snovi, ideali, mišljenja ili konkretni ljudi {nevezano za krvna srodstva, starosnu dob} – za šta ćemo želeti da se borimo. Mnogi će sada tražiti podršku, oslonac, jer im nedostaje, osećaju se odbačeno ili zapostavljeno. Međutim, javiće se i potreba da se pređe preko nečega od ranije, preko čega ne bi trebalo, jer naprosto ne vodi {pozitivnim} promenama – mogu biti samo privremene, ne suštinske. Jul obiluje nezgodnim aspektima {nevezano za Saturna samog po sebi} za porodicu/porodične odnose, a simbol Saturna samo dodatno skreće pažnju. Neko će tražiti pogrešna rešenja za prisutne probleme, ventil da se ona „gurnu pod tepih“ {bez namere da se zaista reše} – nemojte sami čistiti tuđe đubre. Ne mešajte se i ne izigravajte šumske vile. Možda ćete tim postupkom mnogo više suštinski pomoći. Dobro proverite pozadinu svega, jer biće dosta kompleksnih manipulacija u odnosima u periodu od 6. – 18.jula. Ne zalećite se. Oscilacije raspoloženja, mišljenja i osećanja su prisutne.

Generalno, javiće se potreba da se založimo za tuđa prava čega god se ona ticala. Malo i da glumimo „drvene advokate“, jer ovo i jeste stepen koji se doslovce vezuje za advokate, zastupnike, sudove, porodično pravo, savetovališta, zaštitu mladih i pre svega obespravljenih, ugroženih... ali sa druge strane i maltretiranja, ugnjetavanja, pogrešne obrasce dominacije, osuđivanja, predrasude, odbacivanja, zapostavljanja, žrtvovanja sebe „zalud“ ili previše zarad mrvica. Od 14.jula i rx Pluton {sa svojim sab.simbolom} sugeriše na slično. Jul je kritičan kada govorimo o porodičnom nasilju i nasilju nad slabijima {decom, ženama}, ponajviše u periodu od 4. do 24.jula {akcenat na 14-15-16.jul}, što će mnoge razbesneti i stimulisati da se bace u misionarsku akciju poturanja leđa i zarad „stranaca“. To sada može doneti opasnosti za spasioce. Mnogima će se ukazati dobro zataškana ISTINA o nečemu/nekom i imaće potrebu da je obelodane. Da budu „sami protiv svih“, u cilju spašavanja potencijalnih novih „žrtava“. Upravo time će prouzrokovati burne reakcije, neodobravanje i čak nasilje. Istina je sada izuzetno bolna i zasmetaće mnogima. Pažljivo sa jezikom. Naročito sa muškarcima, jer im je u julu tesno u rođenoj koži. Potisnuta {pasivna} agresija i nataloženi gnev, koji tinja ko zna od kada i ko zna zbog čega, počinje da ključa i poklopac ekspres lonca samo što nije odleteo u vazduh. Povod može biti i sitnica, pretežno reč, a adresa oslobađanja „bilo koja“. U pogrešnom trenutku, ali na pravom mestu. Sredina jula je vrlo burna. Izliva se duševna kanalizacija.

Saturn je tokom celog jula i avgusta na stepenu nevinosti i krivice – u ma kom kontekstu to tumačili, time smo zaposednuti. Mnogi će se suočiti sa intenzivnim osećanjem emocionalne krivice, bola i straha, naročito kada se istina konačno ugleda. Njeno prihvatanje i OPRAŠTANJE je sada od velikog značaja, donosi OSLOBOĐENJE iz tamnice. Sabijski simbol rx Plutona sugeriše na sliku ljudi „u mraku“, na suočavanje sa velikom prazninom, osećanjem napuštenosti, nedostatkom svrhe, gubitkom vere... ali i da je prošlost zaokružena – nema ništa novo, nepromenljiva je, treba da se prevaziđe i ostavi na miru. Kaže Pluton da ne premotavamo više film, da smo previše opsednuti starim oblicima/sadržajima, da moramo da PUSTIMO nešto da ode, da se završi. Let it go! Nedostatak želje da se oprosti i „grešnima“ jeste ono što nas vezuje za njih tj. prošlost {čitajte: gotovo}, jednom rečju: koči prave promene i odbija ili usporava nove pozitivne okolnosti. Saturn nas primarno vraća zbog toga. Iz duše moraju da se izvuku svi preostali otrovi, ko god da ih je ubrizgao. Niko nas neće gorke i tako smrtonosne. Simbol nam govori o „majci“ koja se zalaže za svoju „decu“, iako su kriva. Ume li se to? Veliki procenat ne, iako to neće ni sebi da priznaju kamoli drugima, ali to je njihov problem. Ne znači da treba da im se prilagodite. Budite blistaviji primer, možda i inspirišete nekoga „u hodu“ – jer mnogi svoje sudbine kreiraju prema modelu kolektivno zastupljenih tj. „odobrenih“. Pokažite da MOŽE i drugačije.

Nema vraćanja na izlizane teme. Tako je kako je. Stari kontakt se dešava zbog: izvini – hvala – doviđenja. Neka iskrena izvinjenja su neophodna ako želite da nastavite dalje, bez griže savesti. Ako mislite {osećate} da ste se ogrešili o nekog kažite to, bez razmišljanja o tuđoj reakciji {činite to zbog sebe, ne potvrde}, jer ova dva-tri meseca imate poslednju priliku. Ukoliko ste od onih koji čekaju „izvinjenje“, čak i ako ga ne dobijete, ne čekajte više Godoa. Forgive and forget! Prošlost mora da se postavi na viši „level“, sve destruktivne emocije transformišu kroz ljubav. Sa ljubavlju ste {valjda} ušli u nešto, sa njom i izađite. Ona se ne gubi, samo menja svoj oblik. Budite zahvalni za sve DOBRO što ste izvukli, jer nešto ste zasigurno naučili o sebi. Neko je bio OKIDAČ da konačno prestanete da povređujete sebe same. „You not wanting me was the beginning of me wanting myself. Thank You.“ Pravda se upravo i sprovodi, iako možda to ne znate i nećete saznati skorije... možda i nikada „konkretno“. To ne menja ništa. Istina postoji sama za sebe, ne postaje realna onog momenta kada svi čuju za nju ili je odobre. Saturnov stepen govori i o vrednosti MOLITVE, samilosti, isceljenju. Molite se i za one koji su „krivi“ i koji su „nedužni“ – jer mnoge kazne će ići kroz nedužne, kroz krv {genetiku} „krivih“. Na to sugeriše i rx Pluton {do 14.jula} – kaže da „zadužujemo“ potomke, da će naše greške oni plaćati. I ne samo pojedinačno, već je odgovornost u samom društvu/sistemu koji treba da obezbedi „zdraviju“ sredinu i uslove za mlade generacije.  Da li vam je nečiji još nerođeni unuk nešto zgrešio? Nije, već deda. Oprostite mu. Tako ćete pomoći nedužnom {unuku}, a već ste sami bili u tim cipelama... jer možda neko nije hteo da oprosti vašem čukundedi. Mislite o tome. Ništa nije baš slučajno.

“Perhaps all the dragons in our lives are princesses who are only waiting to see us act, just once, with beauty and courage. Perhaps everything that frightens us is, in its deepest essence, something helpless that wants our love.” ― Rilke {"Letters to a Young Poet"}


Ključ blokade {u julu i avgustu} koju donosi Saturn je ljubav kao princip spasenja. Ne kao puka teorija, gospodo. Iskustveno, na delu. Izbacite sve toksine iz sebe. Da li je neko zaslužio „kaznu“, da li je ovakav/onakav... to mora da se odbaci kao lični fokus, da bi se krenulo napred i iskoristili potencijali {JU-UR čekaju da ih „vidite“}. Kosmos sprovodi pravdu, ne vi. Postavite pitanje kako sebi da pomognete. Neka izvinjenja i oproštajnice dugujemo sebi samima. Ako ste besni što ste sebe zapostavljali ili šta ste dali i kome već, oprostite sebi... Ne znate kako?

"Hiroshima mon amour", 1959.

Postoji jedna surova istina koju malo ko shvata, prihvata i ume da svari, a koja pruža lakoću opraštanja. Glasi: niko nije kriv. Svi preuzimamo odgovornost za SVE svoje izbore/postupke i posledice istih. Najvažnije su NAMERE, ne toliko da li ih neko prepoznaje kao dobre/loše. Tuđa iskrivljena percepcija ne utiče na spasenje vaše duše niti karmu. Voleti i biti voljen nema istu težinu, iako se ljubav prečesto vezuje za sam objekat i očekivanja od istog, u cilju zadovoljavanja ličnih želja i potreba. Niko vas ne može naterati da ga volite, sami to činite i dajete ono što dajete. Ni vi ne možete naterati nekog da vas voli i pruži ono što biste hteli ili kako biste hteli. Nije „ta/taj“, ne ume, ne zna, neće... i to je u redu. Druga osoba je slobodno biće, baš kao i vi i svako drugi. Ima puno pravo da bude i nepravedna prema vama, koliko god da to niste zaslužili. Možda ona jeste na gubitku zbog toga, ali to nije vaš problem nego njen. Niko ni vas ne može da natera da prihvatite takav tretman, jer nismo u robovlasništvu, zatvoru ili na psihijatriji. To je u vašoj „glavi“. Mali dijamant u izobilju uglja se ne nalazi tek tako, naročito ne često. To će u nekom trenutku, možda tek za deset godina, neko zasigurno da shvati. Hoćete deset godina da čekate taj momenat, da propustite premijeru jer vam je pogled usmeren na ugalj? Bolje da budete „ružno pače“ – ima ko će odmah prepoznati da ste labud, ali i to morate dopustiti da se desi, tamo gde treba. To vam je želja, zar ne? Fokusirajte se na nju. Fokus je sada veoma važan. Ako tragate za mrakom, počećete u svemu da ga pronalazite... to je vrlo lako, udobno. I kutija šećera je za nekog kutija soli. Nemojte se baviti „osvetom“ ili iščekivanjima pravde na način na koji biste voleli da je vidite. Od toga ne zavisi vaša sreća, sem ako ne govorimo o konkretnim pravnim postupcima. Ne razmišljajte kada će nekome biti „loše“, nego kako vama da postane bolje. Mnoge jednostavne istine teoretski znamo, ali ne i da ih primenimo. Saturn kaže: red-rad-disciplina. Želi primenu stečenih mudrosti, ne teorije i prezentovanje „nabubanog“.

Ako hoćete da budete isključivo voljeni, tražite to na pravom mestu, ne od onih koji nisu spremni ili voljni da učine to za vas. Nisu dužni. Kažite svoje „uslove“, nemojte ih potajno govoriti u svojoj glavi, praveći se pred drugim kao da ih ni nemate {onda odajete pogrešnu sliku i privlačite pogrešne okolnosti/ljude}. Možda vam je teško sebi da priznate da ih zapravo IMATE i da vam je to mnogo bitnije nego što pokazujete. Ako nekom ne odgovaraju vaši „uslovi“, nastavite dalje za potragom. Ako hoćete da volite {čitajte: ono bezuslovno} – širok vam je spektar mogućnosti, jer objekat tu nije presudan i slobodni ste. U toj slobodi „kretanja“ ćete naći nekog ko će vam uzvratiti istom merom, kad-tad. Zašto sve ovo pišem? Saturn u Škorpiji će praviti dva teška kvadrata sa Venerom u Lavu u julu i početkom avgusta {egzaktni aspekti su 14.jula i 5.avgusta} i potegnuće pitanja emotivnih odnosa. Stisnuće nas frustracija i samoća, ali to je alarm da nešto treba da se menja. Naše suštinske želje nisu zadovoljene i dolaze pod lupu, jer su predugo potiskivane, lečene pogrešnom terapijom. Prioriteti i sami POJMOVI moraju biti jasno i surovo definisani, ako brkate „babe i žabe“ – niste ni na čemu, a problem sada treba nekako konstruktivno rešiti. Šta je VAMA zaista važnije: da budete voljeni ili da volite? Neka žrtva će morati da se preduzme. I jedno i drugo ima svoju lepotu i trnovite puteve.  Izbor je na vama. 


„Whatever causes night in our souls may leave stars.“








CONVERSATION

16 comments:

  1. Wow, ovo je bio tako mocan udar istine u facu. Moja konjukcjia Ve i Sa u Sco ceka rasplet price zapocete oktobra 2012...stay tuned... Sofija Mackic

    ReplyDelete
  2. neverovatno nadahnjujuci i osvescujuci tekst..hvala veliko Cat <3

    ReplyDelete
  3. Au Cat, razdrmala si me do temelja!!! Ne znam tačno ni šta si to u meni našla pa me tako baš zabolelo ali osećam da moram pročitati čitav tekst još jednom. Da, ja u maju 2006. i ja sada nismo iste ja. Da, jesen 2012. ... drugi akteri ali nastavak lutanja ... strašno je bolelo to putovanje do ove tačke u vremenu i prostoru i plašim se da dosta toga leži u odgovoru na pitanje - da li mi je važnije da volim ili da budem voljena (mada odgovor znam, ali mi se ne svidja :) ta moja Ve u Sco prokleta hoće od 2006. da nebo zbog ljubavi gori)

    ReplyDelete
  4. U šoku sam :) Pa ovde je opisan moj zivot poslednjih 7 godina i trenutna situacija! Pravi tekst u pravom trenutku...jos uvek sam u magli ali sve jasnije i jasnije vidim :))) Hvala ti ;)

    ReplyDelete
  5. Tekstovi su Vam bas detaljni, hvala Vam. Ako bih mogla da pitam, da li moze biti strašan ponovni boravak Saturna na mojoj Veneri koja je na 29 stepenu Škorpije ? Pošto je do sada bilo jako iscrpljujuće. U ljubavi se baš ništa do skoro nije dešavalo, i to je sada nešto neozbiljno u pitanju, a bojim se da bih želela da bude nešto više, a sve je pogrešno krenulo mojom krivicom.Ona je vladar moje 6,7 i 11 kuće. Pri tom je u stelijumu u prvoj kući i vezana za ascedent.

    ReplyDelete
  6. Venera na 2'42' (ne znam gdje je oznaka za stepen, sramim se )strijelca, Uran na 27'48' škorpije obje u osmoj kući, osma u škorpiji. Ako Vam je potrebna povratna informacija, period od jeseni 2012.godine je bio kao bojno polje. Lični gubici, razočarenja, usamljenost, strah od ljudi, pogrešni izbori u pogledu muškaraca, posesivnost (s moje strane), pojačna nesigurnost na svim poljima...Iz svega učila, ne radujem se povratku, ali mislim da je ovo kao diplomski rad. I da vidim šta je Saturn spremio za mene. Ja sam strijelac/riba, Mjesec u blizancima, Mars u jarcu. Diplomirala prije 7godina fakultet koji nisam voljela, studirala 8 godina.Prošle godine upisala onaj za koji mislim da sam rođena. Baš sam opširna, rekoh li već "mjesec u blizancima" :)

    ReplyDelete
  7. Moja mama je umrla pod ovim retro Saturnom. Bolest je otkrivena prošle godine, ali sumnjam da je naznaka još bilo 2012, kada sam i sama imala gadne probleme sa zdravljem. Imam mesec u strelcu, ali MC u sco na 25 st. I Ur na 27 st sco.
    Tekst je toliko tačan da sam zanemela.

    ReplyDelete
  8. Divan tekst. Nema sta. Sve precizno.
    Meni je natalni Saturn 21°30' Я Scorpio, in House X, i od 2006. - 2007. karijera mi se mnogo promenila (uznapredovala), a tek za par dana punim 30.godina. Nekome se ovo ne bi desilo ni za 20 godina radnog veka sto je meni u prethodnih 8. Puno uspeha sam dozivela i ocekujem jos vece rezultate i to bas do kraja ovog leta, kada se radi o novim projektima i poslovima.
    Te 2007.godine zavrsila sam fakultet, odsek PR i el.poslovanje, i planiram da se usavrsavam dalje u toj oblasti menadzmenta. Zatim, 2007. ucila sam grcki, i to sam pocela da obnavljam, a krajem 2012. sam se zaposlila u velikoj firmi, medjutim to bih volela da promenim, kao i mesto boravka.
    MOJE PITANJE:
    Da li je ovaj period dobar za stvari, kao sto su promena posla,mesta boravka?
    Procitala sam u tekstu da se stavlja tacka na neke stvari. Da pojasnim, u celom svom dosadasnjem uspehu bilo je i nekih stvari gde sam morala da balansiram, a naravno koje mi se nisu svidele, npr. kao rad u ovoj velikoj firmi. Ali, bez obzira na to, ja sam veoma uspesna i u ovom poslu, kao i u svojim talentima, ali i uprkos tome jako zelim da promenim ovaj posao i pocnem da radim ono zaista sto mi ide od ruke i sto zelim, ato ne podrazumeva posao, kako ovaj, samo zbog egzistencije. S druge strane, u periodu od 2006. - 2012. nisam razmisljala o ozbiljnoj vezi. Medjutim u junu 2015. desio mi se kontakt sa osobom koja obecava da veza bude jako ozbiljna. Moj natalni Saturn je u ovim aspektima:
    Mercury square Saturn orb -0°26'
    Sun trine Saturn orb -4°30'
    Mars trine Saturn orb -4°19'
    Jupiter square Saturn orb -7°22' ,
    pa me interesuje, sta bi mogao ovaj period da znaci u ljubavi.
    MOJE PITANJE:
    Da li sam na pragu ozbiljnosti?
    Da li sam sazrela?
    Da li bi ova veza, koja je zvanicno pocela 1.7.2015. mogla da bude ozbiljna??
    Sto se tice razocarenja u ljubavi i geeralno, u periodu 2006.-2012., nesto ih nisam imala ili su bila toliko sitna da su prolazna u mom zivotu i zanemarljiva. Volela bih da mi, kada budete u mogucnosti, odgovorite na ova pitanja i tako mi razjasnite neke zivotne dileme.
    Unapred zahvalna,
    Miss A.

    ReplyDelete
  9. Sa pauzama sam citao ovaj tekst jer je toliko jak, istinit, bolan i zadire u sustinu covjekove licnosti. Hvala ti!

    ReplyDelete
  10. Who loves u? meeeeeeeee hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blush, blush
      Ljubav sa ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
      meow ♡

      Delete
  11. Odlično napisan tekst, prepun istine, treba ga više puta pročitati, ali to je to, pogađa tačno u metu.
    Hvala.

    ReplyDelete
  12. Sumirajući utiske leta 2015, sinoć se setih da je Cat :) pisala negde o ponavljanju šablona, pa sam potražila na osnovu ključnih reči. Ovim htedoh da kažem koliko je tekst aktuelan, kako na početku leta, tako i na kraju. Koliko god da sam ga čitala na početku, život je doneo najneverovatniji splet događaja, koji me je naterao da prođem još jednu životnu lekciju u emotivnim odnosima. Drugim rečima, palo se na popravni ispit. Kada sam mislila da sam prošla iskušenja, naišlo je novo. Za mene lično apsolutno se ponovio scenario iz 2009. godine, ali skoro identično. Koreni svega moguće je da počinju 2006./7. Sada sam shvatila da tako dalje ne može i spoznala sve ovo o čemu si napisala u predivnom izlaganju. Greške svoje, tuđe, greh, oni, ja....sve... Najteže čovek sebi oprašta. Kako ću dalje, to ćemo videti. Jedne strepnje će verovatno biti zamenjene drugim, obzirom da sam ja Strelac, a Saturn ulazi u znak Strelca, ali that's life...Nadam se samo da se lekcije iz prošlosti neće ponavljati. Dosta je bilo...Tekst je vanvremenski draga Cat i valja ga pročitati s vremena na vreme u kom god znaku bio Saturn, jer govori o životu i opraštanju. Hvala na ovome :) ! Reci nam samo ako pročitaš, koji je to krajnji datum do kada ne treba ništa novo da započinjemo? 18. septembra ili 08. novembra?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Određeni planetarni uticaji i zahtevaju vreme, nevezano za konkretne datume i egzaktne aspekte, osećaju se i vare polako. Naročito kad je u pitanju Saturn ili neka transsaturnska planeta. Saturn je STACIONARNO direktan do 8.novembra.

      Stacionarno dir. planeta je ZAKOČENA u „sada i ovde“, po pitanju onog što simbolizuje ili na šta se konkretno odnosi {gde se nalazi u individualnom chartu}. Okrenula je leđa prošlosti {retrogradno}, treba da pređe semafor, ne osvrće se više unazad, gleda napred... no i dalje stoji „u mestu“. Nikako da zakorači na pešački prelaz. Nije sigurna da li treba baš tu raskrsnicu da pređe. „Ok, šta dalje?“ Stacionarnost donosi neku vrstu zaglavljenosti, blokade/prepreke, planeta je suštinski nestabilna: jedan sat se smeje, drugi već plače. Čeka da joj se iskristališe nešto u glavi da bi napravila konkretniji tj. pravi potez. Neretko ne vidi sasvim jasno situaciju (u kojoj je) ili naprosto ne zna šta da uradi po pitanju nečega, gde je rešenje za problem koji očigledno postoji i iz kog sada želi da izađe {tokom rx hoda ne želi, zaglavljena je u prošlosti, ponavlja greške}. Planeta u stacionarnom hodu ne može da pruži svoj pravi maksimum, ali kada krene direktno to se menja. Prelazi pešački.

      Hvala za povratne reakcije ❤

      Delete
  13. Hvalaaaa za objašnjenje, sada je kristalno jasno. Od pešačkog...do pešačkog sa Cat :)

    ReplyDelete
  14. Sve je rečeno onako kako jeste, čitala sam tekst 3 puta. Predivno ...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!