Totalna lunarna eklipsa u Lavu {horoskop 31. januar - 15. februar 2018}: Do you OVARY act?

lunarna eklipsa, sta nam donose eklipse, eklipse i astrologija, cat's astrology blog




Hrlimo u susret totalnoj lunarnoj (Cererinoj) eklipsi u Lavu (31. januar), koja je istovremeno blue moon (drugi pun Mesec u januaru) + super („u prozor“ nam zjapi sa ogromnim očima). Ceo fenomen ima propratni epitet: „blood moon“. Pompeznih li epiteta... al’ royality je, kažu, plave krvi. Raritet jeste po sredi kako ovakvog čuda nije bilo od 31. marta 1866. za stanovnike zapadne hemisfere, a od 30. decembra 1982. istočne hemisfere. Konkretno u Lavu – verovatno u prošlim nam životima, što doprinosi mistici (šta ako baš sada čistimo Duše iz tih zaboravljenih nam tunela vremena?). Najbliži saradnik naše eklipse: retrogradna Cerera (konjunkcija sa Mesecom i Severnim Čvorom u Lavu; Južni Čvor u konjunkciji sa Suncem u Vodoliji).


Drama epskih razmera je u najavi, no poželjno je da ostane na pozorišnim daskama. Emocije svih lica i (najpre) naličja su na metamfetaminima (odmah imajmo u vidu i posledice instant sreće – poput psihoza nalik paranoidnoj šizofreniji), naročito one koje smo negirali da uzgajamo, a evo ih već na master studijama! Nije lako biti vlastita samohrana majka! Doduše, tek ćemo da otkrijemo sočne tajne o sebi (i drugima), skandal o kom bi brujala cela čaršija – to je poslastica lunarne eklipse. Sastojci za DINAMIT tortu: euforija, akutna razdražljivost, suzbijeni gnev, povređena sujeta, sparušeno dostojanstvo, kapsaicini napuštenosti i dubokog osećaja nezaštićenosti, presoljene vaskrsle rane, pomamljene „varičele“... – težak bućkuriš za prevariti (odlagano, odlagano).  META: žene!



Do You (over and over) OVARY act?


lunarna eklipsa u Lavu, sta nam donose lunarne eklipse, cat's astrology blog


„Dobro sam... al’ bih prerezala vene na sred trga. Ma, zarad umetnosti. Ne, ne moje – tvoje vene. Mrzim te! Daj mi tu čokoladu, sebično govedo! Zašto me nikada ne grliš? Ma ne pipaj me, zvaću policiju! Zašto me sada ignorišeš? Ma kakva čokolada, nisam to tražila, nikad me ne slušaš. Je l da da mi lepo stoji haljina? Što me tako gledaš, nisam debela bre! Ovaj šlauf oko stomaka... pa šta sam Bogu zgrešila? Nisam mislila na to. Gde je moja cuuucaaaa...kmeee!!!“  (Bog ti pomogao, ti što ćutke trpiš!)

Je li to „izliv“ ludačkog PMS/PMDD-a ili se vaša prava ličnost „stidljivo“ oglašava? Čemu se odupiremo u sebi – to i opstaje. No, nije neumesna šala. Po novijim studijama postoji konekcija sa BPD-om, čije simptome PMS/PMDD intenziviraju (ili naprosto otkrivaju) sporadično. Iako pišem (odabrano) metaforično (stoga se odnosi i na mužjake), nije na odmet i bukvalno shvatiti jer imamo i takvu režiju pod nebeskim svodom (nekome namenjenu). Zdravlje nam je isto bitna tema. Ne bi bilo loše da se vratite na tekst iz jula 2017. (←link) u kom imate dosta pojašnjenja za ono što će ova eklipsa pokrenuti/doneti.

Kosmos podržava sada i Pikasovu izjavu da postoje samo dve kategorije žena: Boginje i otirači. Dostojanstvo i samopoštovanje (fale, fale!) važne su stavke eklipse, i to na svetskom nivou (o tome bismo mogli naširoko pričati). Awaken the GODDESS within! “Svaka žena koja isceljuje sebe pomaže isceljenju svih žena – onih koje su došle pre nje i onih koje će tek doći, nakon nje.“ (poručuje nam i Christiane Northrup) 



totalna lunarna eklipsa, eklipse i astrologija, sta nam donose pomracenja sunca/meseca, cat's astrology blog



Lunarna eklipsa ima „geteovski karakter“ kako nam sugeriše da tamo gde ima mnogo svetlosti – Senka je veoma jaka. Ako volite da plivate uzvodno nećete biti prestravljeni njenim postojanjem, već fascinirani škrinjom koja krije ključeve za brojne zarđale brave. 

{Nestašna Maca se ušunjala u kupatilo i razbucala sav toaletni papir u konfete, bez opravdanog razloga? Skočila na levu šapu i shvatila da mrzi (ups, sposobna je i za to) nasleđenu komodu, na kojoj bi rado izoštrila kandžice te je deportovala na otpad, kada majka (vruće, vruće!) ne bi bila smrtno uvređena? A ta prasica (ups!) – šefica koja joj renda nerve i koju bi slatko ošurila i očerupala... na koga li Macu podseća (tetku, babu....?). Zaboravila bi „ovaj grad“, zaboravila bi (ne želi, ne žeeeliii)...}


Iako treba da dopustite sebi luksuz AUTENTIČNIH emocija, da im napipate puls i da ih ispoljite – ne znači da treba i svoje neprocesuirane sadržaje da svalite na nedužna pleća; da iskaljujete bes kako i na koga stignete. Iskrenost nije ni u kakvom vređanju ili ponižavanju drugih, animalističnim potezima, nekulturi između ostalog, jer ona jeste vid nasilja. Pedagoški pristup i ka sebi i ka drugima je neophodan. Asertivnost je uvek pokazatelj da smo raskrstili sa cuclom! Ono što je mnogo bitnije je da budemo najpre pošteni prema sebi i da porazmislimo o eskalaciji tkz. neodgovarajućih emocija (neke stvari moramo prvo sami sa sobom da razjasnimo, pa tek onda da reagujemo) – imaju svoju svrhu i mogu se mudro iskoristiti. Valjanje u živom kreču (ljubomori, agresiji, mržnji.... patološkim vezama itd.), bez postavljanja pitanja kako i zašto upadosmo u isti, nema nikakvu poentu sem pukog kidanja energije (Saturn u sedištu bi da je sačuva). Ma kako da ne! – sikćete na ekran. Pa mala deca to znaju (premda ne znaju da znaju!) –  živ sam vam svedok.


Dok sam plovila na plimama nesvesnog, obožavala sam prilikom večernjih šetnji da pratim kretanje izobličenih senki, i svoje i onog pored mene, ali pred senkama bandera koje su se ocrtavale na asfaltu (isključivo na delu puta između porodične kuće i majčine porodične kuće***) – zastajkivala sam i čekala da me već neko prisutan prenese preko „rupe“! Mojim roditeljima smešna uspomena, a meni fantastičan uvid da tako mali osećamo, premda ne razumemo, da senke (u prenesenom značenju) i jesu suštinska rupa u koju propadamo, tj. zbog koje štošta „izokola“ propada. Jedini „kredibilni“ strah jeste od sebe samih! 



totalna lunarna eklipsa, uticaj lunarnih eklipsi, sta nam donose pomracenja sunca/meseca, cat's astrology blog

 
{***Digresija za znatiželjne mačkoljupce: Senka kao arhetipska predstava svakog pojedinca nastanjena je u 12. polju – kolektivno nesvesno; Senka sa ličnim sadržajem u 8. polju – lično nesvesno. Mesto gde nesvesno izvire na površinu („vrh ledenog brega“ nesvesnog kao celine, u kom postoji živa interakcija između različitih slojeva nesvesnog) najpre kroz osećanja, emocije (Mesec) jeste 4. polje – čisto nesvesno. Četvrto polje prirodno pripada stupnju Raka (Mesec) i vezujemo ga za porodicu, korene... sam Mesec najpre za žensku genetiku. Prvo polje – MI, simbolizuje i majčinu porodičnu kuću.}


Imate brojne Jungove testove za samoproveru vlastite svesti o mračnoj strani ličnosti (znaaaam da vam je dosadno i naporno) – iako nisu objektivno merilo, koristan su insajder. I želja da ih naprosto uradite je „pomak“. Moramo da se uozbiljimo i latimo odgovornosti (za sve: svoje postupke, izbore, greške...). Veliki Mesija, Saturn u Jarcu, traži to od nas. U suprotnom, „romantic“ slaps on the ass nam ne ginu!

Ukoliko postoje otpori i prema samoj ideji da smo pothranjeni destruktivnim sadržajima (nismo cvećke), čak i da ih ne shvatamo najjasnije – eklipsu ćemo doživeti katastrofalno (!) kako planira da nas „na najgori način“ iščupa „iz ležišta“ i katapultira tamo gde zaista pripadamo – gde jeste naš pravi koren (možda je i svinjac, al’ to je što je, kaže Saturn). Bašta u kojoj obitavamo ne dopušta dalje da cvetamo. Venemo... i to brzom brzinom!


totalna lunarna eklipsa, sta nam donose pomracenja sunca i meseca, eklipse i astrologija, cat's astrology blog



Pod žestokom smo kulminacijom koja vodi KRAJU: interesovanja, posla, partnerskih odnosa (pod posebnim reflektorima), starih navika, načina ponašanja, pristupa problemima... (individualno je). Kosmos želi da krenemo NAPRED, da ostavimo neki deo svog života i verziju sebe u zapećku istorije. Šta god da iz/gubite sada, ne trošite energiju da povratite bespovratno.



Kraj ne znači nužno užas nad užasima (a možda ga i priželjkujete). Može to biti kraj određenoj „muci“ (hroničnom mučenju na određenom planu), ali će postojati okidač (situacija) koji će inicirati to. Npr. odlučićete, ali sada stvarno, da kažete kategorično NE bez ikakvog opravdanja/objašnjenja. Ranije niste uspevali iako ste pokušavali. Sa druge strane, 31. januara 1999. bila je lunarna eklipsa na identičnom stepenu  (11.°) kao trenutna (a imali smo i jednu u avgustu 2009., na 13.° Lava) – možda vam je donela trudnoću/dete (1999.), postali ste majka. Sada se spremate za drugo poglavlje majčinstva, kako se vaše dete sprema za fakultet u drugom gradu, odlazi od vas. Nije više sve isto, morate da pustite tu mladu osobu da se osamostaljuje. Ako dobijete priliku da se zaposlite u inostranstvu (pre toga logično dajete otkaz na trenutnom radnom mestu), imaćete žestoke promene u životu (novo okruženje, nepoznavanje jezika... adaptacija ne ide preko noći). Dakle: veoma je individualno. U svakom slučaju: određeni stres se provlači kroz eklipsu, iako može biti vezan za pozitivan događaj u najavi.


Metod eklipse: pretežno kroz apsolutno neslućene životne obrte, događaje koji su krajnje neočekivani i šokantni (zamislite da ste u jeku priprema za svadbu, a frajera ulovite u neprikladnoj akciji... jer nečiji zaista jeste večiti neženja), a trigeruju nešto dubinsko, najpre mimo naše kontrole. Intenziviraće nam snove, reanimirati memoriju (kompresovane emocije koje nismo svarili), ali i na sumanute načine blinkati važnim informacijama, svuda naokolo. Ne ignorišite ih. Bljesak uvida mogao bi doći krajnje neobjašnjivom silom; biti stimulisan najtrivijalnijom situacijom. Onaj poslednji kamenčić, koji je falio da konačno uobliči mozaik, možda daje potpuno drugačiji kontekst svemu, vrtoglavo vam rotirajući perspektivu za 180 stepeni.  „Tek sad mi je jasno!“ 


Jednom rečju: sve su to kosmička masla ~ katalizatori promene koja se zahteva od nas, milom ili silom. Budite zahvalni za ISTINU (prikaz realnog kolorita ma čega/ma koga) koja vam se obelodani, koliko god bila (u startu) neugodna.


Uticaj eklipse nije instant u esencijalnom smislu. Kada nas ima na nišanu: od 6-12 meseci. Glavni događaj ne mora biti 31. januara ili tokom naredne dve nedelje, do kada su najžešći uticaji lunarne eklipse (već 15. februara dočekujemo solarnu eklipsu u Vodoliji), ali uvertira se zasigurno piše. Pošto govorimo o KULMINACIJAMA podsetite se i zbivanja u februaru i avgustu 2017. 

Totalna lunarna eklipsa pada na 11.° Lava, te ako imate neku ličnu planetu ili Ascedent blizu 11.° Lava, Vodolije, Bika, Škorpije  pod lupom ste Kosmosa. 



Srećno!
Cat




CONVERSATION

3 comments:

  1. Oh, darling, čini mi se da zablistam na svaki tvoj tekst, a ovaj smo čekali... :)
    E,pa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na čitanju!
      Ovo "e, pa..." ne razumem, al' nema veze ;)

      Delete
    2. :vratila se da dovrši komentar: ^.^
      "E, pa..." je otišlo sa smotanim klikom u brzini, između poslovnih zadataka. :) Vjerovatno je trebalo biti "E, pa hvala" i nastavljam sa "Jedva čekamo sljedeći!" Recimo da svaki dan provjerim ima li novog teksta. :)) Hvala, Cat. Uživam u tvom pisanju i uvidu. Meni znači. :*

      Delete

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!