Mars u BIKU {horoskop 10.mart - 21.april 2017}: A Gentleman’s World!






A gentleman’s world, dame i gospodo! Mars u Biku je u robovlasništvu same Venere, te je uzdiže na kult božanstva i bori se za njegovo očuvanje. Zna koliko se udobno meškoljio u njenom stomaku. Toliko da mu se nije ni izlazilo iz tog toplog i ušukanog kraljevstva, iz blaženstva mira i izobilja. Nije mu bilo po volji kad se našao u porođajnoj sali. Kakav stres je doživeo! O enterijeru bolnice da ne govorimo. Traumica... jer Venera jeste sklona kakofobiji. Bilo bi mu draže da je zakoračio u svet na sred neke livade, da udahne prvi put baš miris sveže pokošene trave ili poljskog cveća... al’ avaj, život je, kažu, težak.

Ljudi sa ličnom planetom u Biku su tipični po svojoj blagonaklonosti prema ženi, čak i u pogledu materijalnog. Oni je poštuju, VOLE i umeju da joj se dive, da je inspirišu da blista – kako sami uživaju u njenom sjaju. Selimović {Bik sa egzaltiranom VE} usudio se da napiše: „Kakve su da su, žene su mudrije i bolje od muškaraca. To pred njima ne treba reći, ali su muškarci glupi, sujetni, uobraženi, ne vrede mnogo, među nama rečeno. I čudo je kako nas žene trpe.“ Čudo je i da ga zbog ove misli nisu „spalili“ na lomači! 😀 To nije nešto što često čujemo od muškaraca, zar ne. Kapor {sa VE, ME u Biku} je još radikalniji, pa savetuje mlade dame, koje u budućnosti vidi kako cmizdre u kujni, dok im suze kaplju u pasiranu šargarepu:

 „Zabavljajte se do izbezumljenja, nervirajte sve njih – buduće spavače, dok ne izlude! Tražite nemoguće! Kezite im se pravo u lice dok budu tražili tajnu nove kopče na grudnjaku! Uživajte u tome kako im se tresu ruke, kako foliraju da im nije ni do čega, a u stvari ne umeju da otkopčaju. Ne otkrivajte im sistem, neka se muče – ionako ćete sve posle platiti po hiljadu puta. Terajte ih da idu na rukama, da šene, da se tuku sa dripcima zbog vas, neka im propadaju karte za premijere jer vam se baš tada, kao, ne ide u pozorište. Budite hiroviti: neka lipšu, neka izgube posao, neka propadnu na svim ispitima, neka ih đavo nosi, jer sve ćete vi to posle platiti, i te kako platiti. Eskivirajte ih baš u onom trenutku kada, posle ne znam koliko muka, najzad pozajme neku bednu gajbu i kad im padne mrak na oči; kažite da vam se baš te večeri gledaju izlozi ili kakvu sličnu glupost, vraćajte nedodirnute kijevske kotlete po otmenim mestima, odvojite ih od najboljih drugara, pravite budalu od njih. Tražite da zbog originalnosti naglavačke skaču u fontanu baš onda kada obuku svoja najnovija odela, a ako ne budu hteli da skaču – proglasite ih malograđanima. Naterajte ih da zajedno sa vama trče bosi po aprilskoj kiši, jer posle nikada, ah nikada, nećete trčati po mlakim lokvama bosi i mladi i ludi, videćete – dabogda crkla ako ne vidite!“

Više o Marsu u Biku, sa kojim se družimo od 10.marta do 21.aprila, pročitajte na → : MARS U BIKU

 


CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!