Mlad Mesec u VODOLIJI {horoskop 8.februar 2016.}: “I rebel; therefore I exist.”

T.S.Eliot





“To look at something as though we had never seen it before 
 requires great courage.”  ― Henri Matisse






Šta želite da se manifestuje u bližoj budućnosti? Imate li VOLJU za promenom? Koja vrsta promene vam je neophodna? (...) su samo neka od pitanja koje postavlja Mlad Mesec u Vodoliji, pomažući nam da vidimo nove prilike i navabimo ih u svoj život. Važne PORUKE (vesti) „olakšanja“ nam pristižu. One koje već duže očekujemo, ali i kojima se ne nadamo. Neki odgovori se nameću spontano, u „a-ha“ momentu, iz jezgra duhovnog bića, drugi kroz vrlo konkretne izvore. Mnogima u narednim danima stiže „spasilac“ koji će uručiti blagoslov, dok će se poneko sam naći u misionarskim cipelicama. Načuljite uši, ali i izmasirajte svoje treće oko. Mlad Mesec, u harmoničnom aspektu sa Uranom, daje nam mogućnost da pronađemo nova, kreativna rešenja za postojeće „bezizlazne“ situacije i probleme; da ih sagledamo iz druge perspektive. Svet zasigurno izgleda drugačije sa „20 000 milja IZNAD mora“. Šta možemo novo da napravimo od resursa (ma kog oblika) kojima raspolažemo? Možda je nešto višak koji smeta, ne nužno manjak. Mars u Škorpiji (kroz kvadrat sa Mesecom-Suncem) budi u nama volju za buntovništvom i samom inicijativom, ali nas provocira samoživim porivima, ja-pa-ja obrascima. Uran je neličan, voli da se igra sa svojim Personama, te nam savetuje da ne upadamo u zamku subjektivnosti i napumpanog ega (koji kvadrat Marsa može da probudi), već da se sebi obratimo u trećem licu. Da pristupimo problemu ili situaciji kao da je tuđa, sa distance. ILI da pitamo za savete, mišljenja. Bitno je da procenimo šta je dobro za nas, da sagledamo realne činjenice, ali da ne padamo u histerično-panično stanje. Usled izostajanja promena ili prenaglašene želje za njima, danas možemo biti i pomalo napeti. 

Harmoničan aspekt Urana i Mladog Meseca daje sposobnost da budemo autsajderi koji umeju da pronađu svoje mesto u krdu; da se prilagodimo društvenim normama na način koji za nas nije preteći; da ispoštujemo tuđe principe bez osećaja lične ugroženosti; da lako sklapamo kontakte, zadobijemo nečije poštovanje i poverenje, pre svega zahvaljujući slobodoumnosti, taktičnosti i ne pribegavanju osudama. Izdizanje iznad drugih, agresivno nametanje svojih želja, stavova, ciljeva... neće doneti pozitivne ishode. Impulsivne reakcije, nestrpljenje, padanje u vatru i lične frustracije (kvadrat Marsa ih lako pobuđuje) se moraju obuzdavati ukoliko želimo da postignemo svoj zacrtani cilj. On sada zavisi od tima, spremnosti/umeća da se pronađe most koji spaja (ne razdvaja), na obostrano zadovoljstvo. Mlad Mesec u Vodoliji neće trpeti prinudnost, niti bilo koji oblik gušenja, pokušaja kontrole. U suprotnom, vodiće oštrim sukobima, naročito sa autoritetima, i mnogim „ne“ odgovorima.


Anatol Knotek



   
 “I often warn people: Somewhere along the way, someone is going to tell you: there is no I in team. What you should tell them is: Maybe not. But there is an I in Independence, Individuality and Integrity.”― George Carlin

   


Trigoni Merkura/Venere/Plutona sa Jupiterom/Severnim Čvorom pomažu nam da materijalizujemo planove, zamisli; dobro plasiramo svoje ideje i dobijemo (uvažavanja) odobrenja  za iste, koja su nam (možda) neophodna za dalji razvoj „situacije“. Ovo je dobar period za nove poslovne projekte, dugoročnije saradnje, priznanja; za putovanja, različite obuke, usavršavanje veština i generalno učenje. Za prenos znanja, informacija, organizacione sposobnosti, lakoću u komunikaciji i samom (pravilnom) razumevanju, za dobre procene bazirane na pozitivnom pristupu i činjeničnom stanju. Uvećanje finansija ili nasledstva, pomoć koja stiže porodičnim vezama i zaostavštinama (bilo u materijalnom obliku ili nekom drugom), već stečenim bitnim poznanstvima (ili onim koja će se ovih dana formirati) – sada se može isplatiti. Važne odluke po pitanju materijalnih poseda se mogu uzeti u razmatranje. Velikodušnost i pozitivan pristup ka drugima mogu otvoriti nova vrata koja trenutno ni nemamo u razmatranju. Ugostiteljski poslovi, zanati, praktične veštine, sama znanja, informacije (sposobnost da ih obradimo, prenesemo) i timski rad su poslovi koje ovi aspekti podržavaju. Postoji opasnost da nam se nametnu i neke neproverene vesti, pogrešno interpretirane (izvrnute iz pravog konteksta) i kao takve prenesene, pa treba uzeti u obzir i same izvore, ne brzati sa zaključcima.

Jupiter, koji je na stepenu „aristokratije“, bogatstva, društvenog statusa... opominje nas da ne budemo škrti, elitistički nastrojeni, da ne potcenjujemo tuđe vrednosti naspram porekla, društvenog statusa. Hiron (u opoziciji sa Jupiterom) je na stepenu gozbe i gladi, te pokreće pitanja ugroženih kategorija ljudi. Mogu se pokrenuti humanitarne akcije, poslovi koji su bazirani na izvesnom tipu pomoći, prikupljanju sredstava ili besplatnim uslugama. Međutim, kao što ovaj stepen može ukazati na želju da se drugima daje, može ukazati i na veliko proždiranje: ljudi, hrane, novca... veliku nezahvalnost svim dobijenim. Hiron nas pita da li znamo šta je i koliko dovoljno, šta je višak? Umemo li da budemo zahvalni? Postoji disbalans, od zadovoljavanja mrvicama do ozbiljne bahatosti. Neko se može kompletno zanemarivati, iscrpljivati, služiti drugima na račun sopstvene štete, dok će drugi činiti suprotno. Mera mora da se pronađe u oba slučaja.  
 
MLAD Mesec u Vodoliji će najviše osetiti lične planete/Ascedenti kraj druge/početak treće dekade Bika, Lava, Škorpije i Vodolije. Trigone zemljanih planeta – kraj druge/početak treće dekade Bika, Device i Jarca.  Srećno!




Za kraj - Sarah Paddy Jones (81) o 'nikad nije kasno' (sve ima svoj trenutak) i tome šta sve možemo, a da ni ne znamo.
Paddy je odustala od plesa kao devojka (zbog braka/porodice), rodila četvoro dece, doživela smrt supruga, i nakon svega odlučila da ne sedi ispred televizora ucveljena... nego da krene na časove plesa i NAUČI nešto NOVO, totalno drugačije! Tako se vratila svom nedosanjanom mladalačkom snu, bila hrabra da se suoči sa podrugljivim pogledima/komentarima ljudi/žirija, postigla uspeh, postala i poznata, te došla i do nas ... kako bi nam se uvrstila u listu velikih INSPIRACIJA! Prava za današnji mlad Mesec u Vodoliji. Ko je još uvek nije otkrio, sad ima priliku!








CONVERSATION

3 comments:

  1. mmmm.. kakva astro poslastica... dva teksta u dva dana, posle dva meseca cekanja... vredelo je, kao i uvek... Pozdrav, Sofija Mackic

    ReplyDelete
  2. Uzivam u svakom tekstu koji napises i objavis :)

    Nadam se da nije pogresno, ostavljam ti link do moje tek napravljene stranice- Pravoslavne misli, mozda ti se svidi :)

    Adresa: https://www.facebook.com/PravoslavneMisli

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Don't forget: sharing is caring!