Horoskop za jun 2013: Drama queen & king!
Turska kafa sa ratlukom (sa sve onom, nabodenom čačkalicom). Domaće slatko od šljiva ~ čuvena „bakina tajna“. Baklava. Pita sa višnjama. Palačinke sa eurokremom (ne, ovog puta nisu sa Nutelom, jer Venera u Raku bira isključivo ‘tradicionalno serbsko’). Mlečna čokolada. Pijace i cenkanje sa seljacima. Kupovina kajmaka i mladog sira. Usijana rerna. Isčekivanje projarice. Puna sudopera tanjira. Kupatilo. VODA (u svim oblicima). Miris oplemenjivača (da, onog “mediteranskog”). Bele zavese. Beli  čaršafi i posteljina. Plavi peškiri. Pamuk. Istaknut dekolte. Grudi, koje mame poglede, ali i „push~up“. Kupanjac. Okruglo ogledalo iznad lavaboa. Vata i mleko za čišćenje lica. Krastavac~kolutovi na očima. Maska od meda. Biserne minđuše i koralna ogrlica. Bledilo i vrtoglavica. Začeće. Trudnica pred porođajem. Krevetac u spavaćoj sobi. Uspavanka za dečaka. Probuđeni majčinski instinkti i brižnost. Posvećenost porodici. Familija, ali i familijarni progon. Navike, koje se teško menjaju. Potreba za negom, (samo)zaštitom, opreznošću, sigurnošću. Potreba za ljubavlju (onom: “a long and lasting”) i odanim partnerom. Partner, koji preuzima roditeljsku ulogu ~ potraga za modelom oca/majke. Potreba za potvrdama, uverenjima, dokazima (naročito kada je vernost u pitanju).


Samim ulaskom u Raka (3.jun), Venera će formirati  magični trigon (egzaktan 7.juna) sa Neptunom u Ribama (ali i trigon sa rx Saturnom u Scorpiji). Da li je dovoljno da spomenem da je Mika Antić (Riba/Rak) rođen sa egzaktnim VE/Ne trigonom, kojim je protkana njegova vanvremenska poezija? 


A magical, romantic time. Ljubavni blagoslovi nebeski, koji se stidljivo prikradaju Mirzamu iza leđa, donoseći poruku. Morzeova azbuka u službi ljubavnih signala: “Just say him that I need him as roses need a rain.. and tell him that without him my dreams are all in vain...“ ili možda ona, najdraža mi, od Bili Holidej: „Time and time again I said I'd leave you. Time and time again I went away... but then would come the time when I would need you...“ Sinhronizacija, izoštrena intuicija i telepatija. Soul primo~predaja. Snažni zanosi od sapunice, platonske ljubavi, megalomanske fantazije, sanjarenja (“medju javom i medj’ snom”). Lelujanje i obitavanje u paralelnim, ružičastim svetovima. Samo da dušek oblačka nema neki feder, da se ne probudimo ušinuti! Manjka snage, „fluidni“ smo, preosetljivi, introvertni. Krhkost i bestelesnost. Onaj Mikin „umor od zvezda“. Povlačenje u ljušturu, u čarobni svet snova. Epikurejstvo. Klimtove (Rak sa Mesecom u Ribama) erotične boginje. Znate kako je Klimt govorio: “Centar Vasione je ženski, beskrajno uzbudljiv i blag trbuh. Tu se jedino u čitavom Kosmosu, stvara novi zivot. Tu je ta alhemija, koju želim da istražujem!”  Bodlerovsko opijanje vinom, poezijom i vrlinom, ali i magijom nežnosti. Drhtanje i treperenje. Plašljivost, stidljivost i skromnost. Ćutanje. Nedodirljivost. Iscedjena tuba boje, slikarsko nadahnuće. Muza. Nekoliko stihova ispisanih perom na poleđini stare fotografije iz 19xy.godine. Sećanja. Stari albumi i požutela pisma. Nakit prabake. Retrogasm. Vino. Bose noge, topao pesak. Miris mora. Plaža. „A man in love with a woman from a different era. I see a photograph!“ ~ (film 'Midnight in Paris'). Opet Nina Simone & 'You’d be so nice to come home'...  Well, neko će se nekome vratiti. Obnavljanje starih ljubavi je favorizovano (naročito ako imate kakvu ličnu planeticu u I dekadi Scorpije/Riba/Raka).


No, tu su i suze, odroni u miokardijanskim kanjonima. Doza samosažaljevanja i potrebe da se izazove tudja saosećajnost i blagonaklonost (neko to zloupotrebljava zarad ostvarenja odredjenih ciljeva). Opasnost od idealizacije, 'kratkovidosti',  poetično zapakovanih laži …opasnost od lekova, trovanja, narkotika… sve to može biti deo slike, u negativnom kontekstu ovih aspekata.


Istog dana (7.jun) Merkur u Raku formira egzaktnu opoziciju sa Plutonom ~ jedan ekstremno jak i transformativan aspekt, te je jako važno da pazimo o čemu i na koji način razmišljamo, kako su ogromne šanse da će se to i materijalizovati. I ne samo o čemu razmišljamo, već i šta govorimo, pišemo...bacamo u etar. Naše misli ili reči mogu postati naši talismani ~ potrudite se da nikome ne želite zlo ni u besu, jer će „kletva“ ovog puta pronaći svoj put, iako toga nećemo biti svesni. O pokojniku i demonima, sve najbolje! Ovaj aspekt nam kaže baš ono: kakve su nam misli, takav nam je i život. Međutim, ono što se javlja kao problem, jeste to da je ova Me/Pl osa, sama po sebi negativna, pa se na pozitivnim vibracijama nužno mora raditi. Sa njom se gotovo uvek nametne kao PRVA upravo ta čađava misao, što svesno, što (češće) nesvesno. Opozicija Merkura i Plutona može da nas dovede u situaciju, u kojoj smo sami sebi najgori neprijatelji. Ona pojačava skeptičnost, sarkazam, pa nas ljudi mogu doživljavati kao pomračene, preozbiljne ili naprosto, odbojne. PRVI naš nastup može mahom biti pogrešan, kao da se u startu oglašavaju sve naše mane i devijacije, umesto vrlina. Okruženje nas sagledava kroz našu unutrašnju tamu (tek kasnije se uočavaju svetla na kraju tunela). Do nezgodacije dolazi, jer možemo imati osećaj da nam neko olako lepi etiketu, ne pružajući nam šansu da se pokažemo onakvima, kakvi zaista jesmo. Osećanje odbačenosti može biti izuzetno naglašeno, propraćeno mini depresijom, plač seansom nad nesrećnim životom. Opozicija Me/Pl je kriva i za svu onu napuštenu decu, prisilno zatamničenu u Hadu, koja se zlostavljaju (fizički, psihički ili seksualno)... kriva za stvaranje najdubljih rana, ožiljaka i trauma, posebno u porodici. 


No, ni bližnjima sada neće biti lako pored nas, posebno kad počnemo sa gomilom podpitanja, a oni nemaju odgovore ni na esencijalna pitanja. Mnogi se mogu osećati kao da su pod našim skenerom, kao da ih ogoljavamo do srži, grebemo im ljusturu (ume da zaboli), da bismo otkrili šta je to duboko iznutra pritajeno, sto se krije (?) ispod fasade. Rastu apetiti da se ide do samog (pod)dna ~ Merkur i Pluton nas vuku i u sopstvene ponore, kako bismo spoznali sopstveni mrak i naučili da se po njemu krećemo bez fenjera. Tera nas da bušimo zemlju, poput krtica (da li krtica zaista ume da se vrati natrag? zemlja se obrušava za njom).  Pojačava/razvija izuzetnu pronicljivost, izoštrava inteligenciju, daje ozbiljan psihološki pristup stvarima/ljudima, (konstantnu) introspektivnost, samoanaliziranje, samopreispitivanje … brain vijuge rade paralelno, na apsolutno svim kolosecima. Kroz RTG  prolazi i osoba  XY i mi sami. Nažalost, Plutona je teško balansirati, naći mu meru. Te pored svega, može biti naglašeno i ono "samo-ubijanje-u-pojam", samokritikovanje i ogromna nesigurnost (ME u Raku, pride), nedostatak vere u sebe i u ono što radimo ~ samim tim pod ovom opozicijom su aktuelne i samo-restrikcije, kao posledica straha da nećemo biti prihvaćeni, da nećemo nešto uraditi kako treba ili da ćemo nekog razočarati...  Zbog ove, gotovo, paranoje možemo olako da odustajemo i od samih pokušaja,  da se prebrzo povlačimo u svoju pećinu, gde smo sigurni među hladnim zidovima. Samokažnjavanje na meniju. Možemo stvoriti toliko snažno ubedjenje da ćemo biti odbačeni, iskritikovani (od strane drugog), da nećemo biti u stanju ni da sagledamo svoj odbrambeni mehanizam i gde MI zapravo grešimo u svom pristupu ~ vec ćemo to jednostavno projektovati na drugu osobu. Ako kažem npr. „ne, neću mu/joj se dopasti“ pod ovim aspektom to na neki način, zaista prevodimo u Istinu, kao da da je ta osoba to zaista i rekla: ti mi se ne dopadaš.


Ako strah pusti korenje i mi mu se u potpunosti (pomalo mazohistički) prepustimo, do te mere da on ovlada našim životom, sve one 'zlatne prilike' mogu i proći pored nas, te nećemo umeti da ih iskoristimo pod teretom teškog gvozdenog (iracionalnog, subjektivnog) straha. Neće biti nikog da nas vadi iz (ovih privremenih) okova, to ćemo ovog puta morati sami ~ sami smo se okovali, sami se moramo osloboditi. Ako tako pristupimo, ne padamo pod manipulativni uticaj ove izuzetno kritične opozicije. Osecanje bezvrednosti & 'nisam zaslužio' se jako nameće kroz ME/PL i izuzetno sputava. Identifikacija sa problemima kao ekvivalentom ličnih vrednosti je poželjna za izbeći. Pod ovim aspektom možemo privlačiti izuzetno negativne ljude, one, koji će nas konstantno videti u pogrešnom svetlu, koji će nam uvek nešto zakidati, kritikovati nas, povređivati... Posesivne, ljubomorne, netolerantne, okrutne osobe. Moglo bi se reći ~ naše sadiste. Zašto? Jer stvaramo jednu podsvesnu, a veoma MOĆNU energiju i  prizivamo sve te  'pogrešne' saputnike, koji će nam omogućiti patnju/kažnjavanje…kojoj sami (nesvesno) težimo. Ovi saputnici su samo izvršitelji linča, koji bismo sami sebi sproveli, da smo klonirani. No, kako sve ima svoje dobre strane, eto nama i mogućnosti da na izuzetno dubokom nivou razumemo druge ljude, njihove mehanizme, naročito patnje, te nas drugi sada mogu doživljavati poput psihijatra, gurua, videti u nama iscelitelje ~ kao pandan, u onoj meri, u kojoj mi sebe ugrožavamo, drugima možemo PUNO pomoći na putu razvoja ličnosti. Postajemo Zaratustrijanci, prijatelji u pravi čas. Drugi imaju poverenja u nas, puštaju nas da ih bušimo po vertikalama i horizontalama i time im pomognemo da se (samo)spasu ili pronađu, ako su se izgubili u možda, onoj neptunskoj izmaglici. Pod opozicijom ME/PL, šta god da dotaknemo, ošinemo očima... ostaje kao plik na nečijoj koži. Postajemo oni, koji se teško zaboravljaju. Po dobru ili zlu.


Šesto čulo je ekstremno aktivirano. Vidimo ono što drugima promiče. Percepcija je jasna, na zavidnom nivou i sve 'iza zavesa' ili 'ispod tepiha'  izlazi na površinu. Privlačimo ono misteriozno, dobro zakopano, nedokučivo, zabranjeno... zanimaju nas UZROCI, bavimo se suštinom stvari. Akcenat je na  provokativnom umu, umu koji ume da pokrene, pecne (drugog) ili ubode u najslabiji point, umu koji voli da debatuje, koji ima jaka ubedjenja,  čvrste stavove i dobro potkovane argumente… MEDJUTIM  mora se paziti sa 'atakom' na tudje mišljenje, jer 'debate' pod ovom opozicijom, mogu lako da se pretvore u pravi megdanski obračun. Mora se negovati tolerancija i suzdržavati od 'potčinjavanja' sagovornika. Ma koliko bili dobronamerni, neko može sve to shvatiti zlonamerno, narocito ako počnemo „da čačkamo“ po tudjim emocionalno/psihološkim kontejnerima. Imajte u vidu da oko vas ima mnogo onih, koji nisu tako radi da sagledaju svoj lik u ogledalu, niti mogu da čuju (podnesu) istinu. Svakako "sredine" nema pod opozicijom ME/PL. Ili - ili.

Hiperuvredljivost, impulsivnost, jaka tenzija, pogrešne konkluzije, manjak fokusa.. sve je to dodatno pospešeno Merkurovim kvadratom sa Uranom (egzaktan 8.juna) zato treba mudro  balansirati energiju. Da ne bismo bili ODMAH odbačeni, jer vršimo (izvesnu) presiju. Sa energijom Mer/PL mahom delujemo jako dominantno. Jednostavno, ovih dana, moramo znati KADA treba da ućutimo, kada da progovorimo. Merkur je u Raku, ovog puta će biti i retrogradan u njemu, te se dugo družimo sa njim.


Merkur u Raku je jako osetljiv na reči. Sve se pamti i upija ~ ali se ne pamte toliko „konkretne izjave“, koliko samo osećanje~pozadina izrečenog. Kako smo se MI osećali, kada nam je osoba XY nešto  rekla (napisala) ~ ne, šta je ona to tačno rekla, ta slika može biti prilično iskrivljena. Daje se prednost subjektivnom stavu, intuitivnom doživljaju, ne objektivnom rasuđivanju, što može biti simptomatično za frapantne napade „iz čista mira“ ili potpuno nerazumvanje ~ slučaj: „ne znam šta me snašlo“. Merkur u Raku, ruku na srce, može biti prava drama queen. Kmezavac. Da vam digne pritisak ‘očas posla. Apsolutno sve zavisi od toga kako će on instinktivno da odreaguje na vas (odnosno, vaše reči). Možete mu ponekad i crtati (kada vaš glas slabo dopire do njega, jer veoma brzo počinje da se davi u svojim emocijama, ranama, suzama – te ga je sve teže osvestiti, spustiti na zemlju) da biste mu „odmutili glavu“ ... no, slaba vajda. Dok se voda sama ne primiri – NIŠTA. U medjuvremenu vas može ili  „zlostavljati“  svojim nagnječenim slabo-konstruisanim Egom (promene raspoloženja i stavova, nesigurnost, drame, napadi, ujedanja …) ili potpuno ignorisati – uvuče se u svoju ljušturu, zarajberi i ĆUTI. Uvredjeeeen do besvesti! Krišom će verovatno i da plače. Nije mu lako sa samim sobom.


Šta je recept ? Biti mudar, u maniru : pametniji prvi popušta. Tolerancija i strpljenje (za Merkurove plime/oseke), deblji živci (da mu se deset puta izvinjavate – taman ne znali tačno za šta se uopšte izvinjavate i šta ste zgrešili – nije bitno, ako vam je stalo do ovog Merkura, prihvatite to kao jedini način. Ne sme vam raditi sujeta, Ego… inače ništa od pomirenja). Veoma često se oseća  „licno pogodjenim“,  kao na tapetu, te ga možete sasvim nenamerno ubosti  „tamo gde ne treba“, a da toga niste ni svesni. Zbog ove nezgodacije, odmeravajte svaku svoju reč.Ipak, Merkur u Raku ume da VAS sasluša, bolje od ma kog drugog. On zapravo, mnogo više sluša, nego sto sam govori ~ retko se prvi obraća, a ume da čeka i priželjkuje da vi preuzmete tu inicijativu. Da vas sanja i čezne za vama, a da vi pojma nemate o tome. Da kida latice i broji: „Voli me, ne voli me, voli me, ne voli me…“  On je jako povučen, čak i ekstremno stidljiv (naročito ako je „tema razgovora“), te su potrebna klešta da mu se vade reči  iz usta. Medjutim, kada govori (ili piše), voli da vam kaže šta oseća (tj „misli“) o vama, da vam udeli neskromni kompliment… Često to radi indirektno, konfuzno, jer zazire od “čvrsto-definisanih-formi”, mahom zbog nesigurnosti ili straha od reakcija druge osobe (odbacivanja/povredjivanja). Na taj način “bacanja magle”, ispipava teren. Skoro nikada nije grub. Mekoća je izražena, tipična osobina. I glas je mahom jako prijatan, nežan. Okrenut (okružen) je ženama (ženskim principima) i zato može biti baš~baš simpatičan ženskoj populaciji ~  on ih razume, podržava, uvek mogu da mu se požale, da kukaju o onim svakodnevnim stvarima poput: “jaoj danas mi je izgoreo ručak” ili „kakvih problema imam sa decom“… Merkur u Raku je vezan za majčinsku figuru, poseduje izgradjen ideal porodice, ogromnu požrtvovanost za porodicu, decu (deca su svetinja za njega) ~ posebno: kćerke. Muškarci sa Merkurom u Raku rado „gube“ svoj pogled u ženskom dekolteu, dok žene sa ovom pozicijom, umeju redovno da zastanu ispred ogledala i „krišom“ posmatraju svoje grudi. Tokom ovog tranzita manje/više će se i to dešavati, te i kupovina push~upa može biti deo slike. Govorimo o  romantičneim dušama, sa naglašenom potrebom da nekome potpuno pripadaju, da se vežu (ali na onaj roditeljski način) i mogu biti jako posesivne ili čak ljubomorne ~ ali to opet naravno, zavisi i od pozicije Meseca (kao dispozitora MER i obilja drugih faktora).


Anyway – Merkur je u Raku čak do 8.avgusta (kada menja znak i ulazi u Lava) i do tada je komunikacija zabojena što emocijama, što subjektivnošću… Hiperosetljivost na svako slovce, znak uzvika. Da li cemo se MI povlačiti u sebe, biti ćutljiviji, osetljiviji, uvredljiviji… ili ce “onaj drugi, preko puta nas” biti opisani Merkur u Raku – nevažno. Vaš zadatak je da procenite sa čime i u kom trenutku imate problem i kako da ga prevazidjete/rešite (kada treba da zakočite, budete tolerantniji, strpljiviji, etc…) Izoštrite svoju intuiciju u proceni ljudi. 

Što se tiče konkretno 7.juna ~ sve individualno zavisi u kojoj meri će ko osećati tranzit trigona VE/NE/SA, a u kojoj opozicije VE/PL i ME/PL. Da ne bude zabuna o „o kontradiktornosti“. Usmeravamo se ka jednoj ILI drugoj strani.


Tokom prve nedelje juna, posebno u periodu od 03.juna ~ 12.juna i 23.juna ~ 30.juna, treba obratiti pažnju na ishranu, jer će biti favorizovana trovanja hranom, pri čemu su deca najugroženija. Povedite računa o datumima trajanja proizvoda (mlečnih, posebno) pre same kupovine istih ILI prečešljajte sopstveni frižider i pobacajte ono što je već pokvareno (što se sada može prevideti). Zaobidjite uličnu, brzu hranu. Nije mudro ni da se prejedate, jer će stomak biti jako osetljiv, te mogu biti aktuelne mučnine, povraćanja i slične tegobe sa varenjem. Takođe, mogući su i problemi sa odvodnim cevima, u kupatilu/kuhinji - sa veš mašinom ili bojlerom (obratiti paznju i na struju, kablove/utikače, ne pipajte mokrim rukama! Fen izbacite iz kupatila, etc… 10.juna posebno). Deca su ugrožena generalno, posebno od potencijalnih zlostavljanja, kidnapovanja ... te im posvetite više pažnje, gde se kreću, sa kime. Malo proveravanja je sada poželjno.

11.juna čeka nas i egzaktna Ve/Pl opozicija. Opsesivno~kompulsivno ponašanje. Edipov kompleks. Ojadjen Ego, (ponovo) strah od odbacivanja, napuštanja, gubitka, izdaje… ~ odakle proističe i  posesivno~manipulativno ponašanje, konstantna kontrola i (često nesvesno) “gušenje” voljenog bića. Emocionalno ranjavanje, koje se teško zaboravlja i prevazilazi. Oživljavaju traume, u kojima smo uklješteni kao u mišolovci. Slane rane, osećanje iskorišćenosti (emotivno, fizički ili čak seksualno), ali i „pravo“ zlostavljanje je moguće tokom ove opozicije. Kosmos zahteva transformaciju ljubavnih odnosa, pronalaženje novih “podnivoa” i dubljeg značenja ljubavi (njenih isceliteljskih snaga), kao višeg smisla života. Ovo je trenutak kada se kroz bolno emotivno iskustvo suočavamo sa svojim unutrašnjim demonima. Da li smo autodestruktivni? Da li negujemo patološko u nama samima, kroz postojećeg partnera? Da li se samokažnjavamo i idemo svojevoljno pod nož? Da li smo se uživeli u ulogu žrtve? Victims, aren’t we all? 
  
Ako to radimo, tranzit nam daje priliku da prestanemo. Iako sa ovom opozicijom imamo udaljavanje od partnera (razvod ili raskid) …moguće je i zapoceti novu vezu. Veze koje budu formirane tokom ove opozicije, biće veoma izazovne i komplikovane, sa negativnim ishodima. Privučeni smo opsesivnim osobama ~ ljubomornim i posesivnim, diktatorskim i mračnim tipovima, koji bi vremenom olako mogli postati veoma psihopatični, pretvarajući se u mučitelje. Medjutim, kad se trgnemo i shvatimo sa kime zapravo imamo posla, nećemo moći tek tako lako da pobegnemo. Demonske energije nas sada spajaju i pomamljeni smo za onima, koji će nas povredjivati, podržavati/afirmisati naše negativne strane, pomagati nam u zalivanju sopstvenog korova, u emocionalnoj regresiji i samouništavanju…Zauzvrat će se hraniti našim svetlima i projektovaće sopstvene frustracije/komplekse (odbacite ih).


Takodje, možemo biti privučeni osobama, koje su već zauzete i/ili koje bi da nas SAMO iskoriste, letnja sexualna afera ~ veoma lukavo će nam pristupati, sa impresivnom pažnjom i preterano ljigavim izlivima nežnosti. Zato, ne zalećite se i naravno ne umišljajte da će biti „nesto više kasnije“... Mnogi će imati želju da stupe u ma kakav odnos, pošto-poto, jer će samoća postati nepodnošljiva ovih dana ~ što bi moglo biti još kobnije, tako da je mudro radikalne životne 'reforme' odložiti. Do tada se bavite završavanjem započetog. Generalno, ceo jun je izazovan i prepun dramatičnih energija i spremamo se za velike obrte od jula meseca.


02.jun, 17./18.jun, 23./24.jun su najnapetiji dani.


Provokacije i bockanja od strane gladnih agresivaca su vrlo moguće. Ne dajte da vas prevare sitne duše, ignorišite, sklonite se, ne budite im infuzija - sačuvajte svoj unutrašnji mir i osmeh (koji ovoj nezadovoljnoj gospodi sada smeta). Ako nekome nije dan, ne mora i vama da ne bude. Ne ulazite ni u kakve rasprave, jer tolerancije i razumevanja ovih dana ozbiljno nedostaje. Podsetiću vas da je agresivnost posledica (subjektivnog) osećanja neadekvatnosti, neprihvaćenosti, odbačenosti, frustracije i samog neumeća da se živi u harmoniji. "Napad je najbolja odbrana", ali i pokazatelj mnogo čega. U kombinaciji sa ljubomorom (koja će biti naglašena) može da prouzrokuje dosta stresnih situacija u odnosima - ali i da ugrozi zdravlje (doprinese nekom stomačnom problemu, npr). Impulsivnost, otrembešeni jezik sa kaktusovim iglicama, netaktičnost, nestrpljenje, zapaljivost... i izuzetna okrenutost sebi, svojim potrebama i željama (posebno 02.juna). Nema pohvala, uvažavanja, slušanja, saosećanja, podrške. Problemi/konflikti pretežno sa/medju zenama. Raspoloženje oscilira, od ekstremnog entuzijazma i pozitivnih vibracija do detinjastog dusanja, razdražljivosti, vike i galame. Reakcije su ishitrene i burne. Najmanja iritacija može prouzrokovati čitavu dramu - ma špansku sapunicu. Hiperosetljivost na kritiku. Manite se i dobronamernih komentara, jer će biti pogrešno protumačeni, svaka reč se sada izvrće i u svemu se traga za negativnim konotacijama, ma kako vi bili jasni. Jedan slučajan uzvičnik ili CAPS LOCK (jer vam je možda tastatura zabagovala) i eto razloga za galamu. Ako ne odgovorite na sms u roku od minuta, nadrljali ste ;) "Ko to sme mene da ignorise?!" Hocu sad i odmah odgovor! Konkretan razlog ne mora da postoji, da bi ovih dana došlo do sukoba. Možda se prosto nadjete u "pravom trenutku i na pravom mestu" u trenutku nečije eskalacije besa - onako, kao kanta za istresanje nečijeg emocionalno - psihološkog djubreta (jer u tom grmu leži zeka). Ne trudite se da racionalizujete nečije ponasanje. Niste dužni da se opravdavate, a posebno ne da prihvatate odgovornost za ono, što uopšte niste ni počinili. To što ćete se naći u trenutku izlivanja nečije duševne kanalizacije, ne znači nužno da ste je vi i zapušili. Dakle, sagradite sebi neprobojnu membranu. Ne upijajte tudju negativnost, budite hladni kao Saturnovi zidovi - o koje će se ista odbiti i vratiti svom vlasniku. Gde ćete bolju osvetu, koja će se mnogima provlačiti kroz mračne sokake misli? Ljubavni odnosi mogu prolaziti kroz posesivne scene, zabojeni manipulacijom i nepoverenjem. Dani nisu baš povoljni za početak nove veze, partnerskog odnosa ma kog tipa (poslovnog, emotivnog, prijateljskog...), a ako dodje do istog, velike šanse su da neće imati blistavu budućnost. 
Vlažni kablovi, utičnice za struju. Fen koji elektrizira. Kosa koja ne sluša ~ svaka dlaka vodi svoju politiku. Komšijina klima, koja vam kaplje na glavu, na ulaznim vratima zgrade. Premeštanje stvari, nameštaja. Restauriranje starog. Prekoračenje brzine, lutanje, “zaobilazni put”. Prisutne su i opasnosti u saobraćaju (neopreznost i tenzija vozača), posebno u krivinama, skretanjima… ali i na pešačkom prelazu (ili zelenom svetlu), te budite obazrivi. Ludilo  i divljaštvo u svim oblicima, koje traži ventil za oslobadjanje, najnaglašenije je 2.juna. Prekršaji, štrajkovi, otkazi, reforme, koje se odlažu. Nedostatak kompromisa, tolerancije, uvažavanja različitosti. Neravnopravnost, nepravilnosti, neformalnosti. Nezavršene stvari, pomereni sastanci, raskinuti ugovori. Sudske tužbe, zahtevi za pokretanje brakorazvodnih parnica. Mnoge će mučiti i osećanje potpune ispraznosti, apsurda, besciljnosti…a 'ljudi' se sve teže vare. Sve je bazirano na prvoj (ne)simpatiji. Podložni smo čak i najmanjim, indirektnim iritacijama, sve se veoma subjektivno i lično DOŽIVLJAVA, čak i one impersonalne stvari, uspevaju da nas izbace iz ravnoteže. Susret na ulici, sms, mail ili najobičniji komentar u prolazu… mogu nas potpuno poremetiti. Okidači su svuda naokolo. Suze krokodilke, koje presoljavaju obraze i emotivne poplave u najavi.... ~ ovo su samo neke od nus pojava aspekata, koji se formiraju spomenutih datuma.


Tokom celog juna, zdravlje će biti osetljivije. Pad imuniteta, iscrpljenost, umor, upale krajnika, bešike, bubrega, jajnika ~ ženama se preporučuje poseta ginekologu i pregled dojke. Grčevi i problemi sa cirkulacijom, venama, stomakom (posebno sa varenjem). Koža sklona iritaciji, crvenilu, osipima, alergijama. Bol u grudima. Gušenje. Hronične bolesti se oglašavaju ~ te  slede D dani naročito onima, koji pate od gastritisa. Sam početak juna je povoljan za (neplanirane) trudnoće, kao i sam kraj meseca. 

Ribama/Scorpijama, ovo moze biti dosta povoljan period, kao i Rakovima, koji poseduju ove dve druge vode u svojim horoskopima. Najteze ce pripasti Ovnovima/Vagama i Jarcevima, kao i  Rakovima sa licnim planetama u ovim znacima.  

Srećno!


Cat 

 2 comments:

 1. ja cu da prespavam jun, i odmah da uskocim u jul. Jel moze? Najvise ne volim kada se reci pogresno tumace, izvrcu, "citaju"..., magical momneti mi vec gode!
  jos jedan sjajan tekst cat, ali nista manje nisam ni ocekivala!
  lep dan draga:)i ofkors ceo jun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala draga Ana!

   Videcemo kako ce se kanalisati aspekti - ljudi (vecina) srljaju ka nizem stupnju energije i ne umeju da se preusmere ka onom DOBROM, vec upadaju u iskusenja..., ne odradjuju kvalitetno "simboliku"... ali jeste ceo jun malko bombastican, kako se spremamo za nesto potpuno NOVO od jula, te ne treba trcati pred rudu :) A julu se unapred radujmo ;)

   Delete